Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Movies That Made Us’ – sæson 2

Anmeldelse: ‘The Movies That Made Us’ – sæson 2

05/08/2021 | Flixfilm

Movies That Made Us anmeldelse

Den nye sæson af ’The Movies That Made Us’ er mere af, hvad der gjorde den første sæson forglemmelig, og serien genbruger sin skabelon – blot med nye film i fokus. Her er altså intet nyt at komme efter.

Skrevet af Lars Møller.

Med sin anden sæson fortsætter ’The Movies That Made Us’ ufortrødent videre og byder på fire nye afsnit, der er bygget op i samme skabelon som de første. Men hvor den første sæson mestendels beskæftigede sig med elskelige film fra 1980’erne, kigger den nye sæson primært på 1990’er film – lige med undtagelse af ’Tilbage til fremtiden’, som er fra 1985.

Som jeg nævnte i min anmeldelse af seriens første sæson, så er ’The Movies That Made Us’ en spin-off af Netflix-serien ’The Toys That Made Us’, der gennemgår en række velkendte stykker legetøj og franchises. I spin-off-serien kigges der i stedet på velkendte film, der har formet vores liv og popkulturen i en væsentlig grad.

Ligesom tilfældet var med den første sæson, gennemgås der i denne omgang også fire universelt elskede film. Seriens første sæson kiggede på ’Dirty Dancing’, ’Alene Hjemme’, ’Ghostbusters’ og ’Die Hard’. Alle var de med til at definere og ændre vores opfattelse af, hvad film kan og samtidigt skabe en masse nye referencer i det popkulturelle landskab.

tilbage til fremtiden

Seriens anden sæson fortsætter som nævnt i en lignende bane med ’Tilbage til fremtiden’, ’Pretty Woman’, ’Jurassic Park’ og ’Forrest Gump’. Der fortælles endnu en gang historier fra produktionen af nogle meget essentielle filmbedrifter. Nogle vil måske mene i dag, at en eller flere af disse film forfalder til klichéer, men de var overordentligt nyskabende for deres tid. Det skal da også nævnes, at denne anmelder mener, at ’Tilbage til fremtiden’ er en af de bedste film, der nogensinde har set dagens lys.

Og det er måske netop også derfor, at afsnittet om Marty og Doc Brown klinger lidt hult for mig. For selvom man gerne vil granske trivia om ens favoritfilm, så har man trods alt en mening om, hvordan denne viden præsenteres. Og i tilfældet med ’The Movies That Made Us’ går det, som jeg også nævnte om første sæson, alt for stærkt, hvilket gør serien til en overfladisk omgang.

LÆS OGSÅ:   Nye film og serier på Netflix (Uge 47 – 2023)

Artiklen fortsætter under annoncen

Serien fortsætter sine ultrahurtige klipninger, afbrydelser af spændende interviews og den møgirriterende fortællerstemme, der flere gange punkterer interessante anekdoter med platte og forstyrrende vittigheder, der bestemt ikke klæder serien.

gump

Vi bliver endnu en gang præsenteret for et hav af relevante personer, der har spillet store roller under tilblivelsen af disse film. Men serien virker ikke til at have respekt for dens interviewpersoner. I hvert fald bliver samtlige personers interviews klippet til ukendelighed, og man mistænker, at der findes historier fra filmsettet, der måske ikke engang er inkluderet i de færdige afsnit.

Seriens yderst ambitiøse tilgang, hvor den på under en time når hele vejen omkring en af vores yndlingsfilm, spænder endnu gang ben for den. Den sparsomme tid er nemlig grunden til at interviews bliver klippet ned, og at den febrilske fortællerstemme snakker hele afsnittet igennem for konstant at lede os videre til den næste historie.

Anden sæson af ’The Movies That Made Us’ er mere af, hvad første sæson bød på. Den formår stadig at give os et fornøjeligt kig tilbage på nogle af de helt store filmoplevelser. Men det er dog stadig ærgerligt, at serien ikke har prøvet at forny sin tilgang til stoffet. Og jeg vil endnu engang understrege, hvor ironisk det er, at en serie, der behandler uforglemmelige filmøjeblikke, kan være så forglemmelig. Det bør og skal løses bedre!

Se ‘The Movies That Made Us‘ på Netflix Danmark.

Anmeldelsen er baseret på hele anden sæson.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Skriv kommentar