Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Murderer’

Anmeldelse: ‘The Murderer’

06/08/2023 | Flixfilm

Denne kulsorte komedie fra Thailand er et ret sløvt opkog af bedre amerikanske pendanter, men har et tredje akt der næsten gør ventetiden det værd.

Anmeldt af Søren Meinertz.

Ikke siden måske Peter Bergs ‘Very Bad Things’ fra 1999 er der sket så mange dårlige ting med mennesker som i denne sorte, thailandske komediethriller. Meget af humoren falder dog til jorden, men filmen har et payoff som man på ingen måder havde forventet og som redder filmen fra at være en fuser.

Vi møder Earl og hans thailandske kone Sai som er taget til Thailand for at besøge Sais forældre og for at få forældremyndigheden over Sais niece, June, som har haft en forfærdelig barndom hos Sais bror Kai og dennes eks-kone, Tukta. Der er dog en storm på vej – en af de værste i landets historie – og før den går i land, begynder folk at dø fra højre og venstre; heriblandt Sais far, tante samt Kai og Tukta. De eneste overlevende er Sai, Earl og June.

Ét af ligene viser sig dog også at være en politibetjent, der er blevet skudt adskillige gange i brystet og betjenten Nawat bliver sat på sagen. Han er kendt som en temperamentsfuld ordenshåndhæver og han er overbevist om at det er en ‘Farang’ (et slangudtryk for vesterlænding) der har begået mordene. Hvis man dog på nogen måde havde forventet en seriøs historie, bliver man omvendt lige så snart en død kvinde lader sin dødsgas sive ud i en bil fyldt med familiemedlemmer. Et andet sjovt element i filmen er også Tutkas nuværende mand; en amerikaner ved navn Charlie; komplet med MAGA-kasket – der på godt og ondt er blevet synonym med amerikansk ignorance. Man kan bestemt anklage dette for at være en stereotyp fremstilling af en typisk konservativ – men under de eksotiske himmelstrøg fungerer det lidt bedre end man skulle tro selvom mange jokes falder en smule til jorden.

LÆS OGSÅ:   'Stranger Things'-producer: Sæson 5 er ligeså episk som de største film

Filmen begynder meget langsomt. For det første bruger første akt alt for meget tid på plot-exposition og på at forstå dynamikken i den mere eller mindre dysfunktionelle familie. Meget af humoren falder tilbage på Charlie og det ville have været langt bedre at starte filmen med stormens komme og lade efterforskningen foregå samtidig. På den måde kunne man opnå en bedre spænding og parallel til Nawats stormlignende natur at løse sine sager på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tingene begynder dog at blive bedre i midten af anden akt, og selvom ‘body-countet’ efterhånden bliver latterligt højt, er plotafsløringerne både kløgtige, nervepirrende og ikke mindst ret underholdende på den kulsorte facon. Som en russisk babushka-dukke begynder plottet at udfolde sig på en måde som i den grad tager fusen på tilskueren.

Hvis man kan klare at komme igennem den noget træge start, er der en ret god anden halvdel, der både er visuelt stærk og har nogle gode og sjove skuespilspræstationer. Denne thailandske film er kort sagt en ret fejlbehæftet, men i sidste ende, underholdende oplevelse på en grå streaming-dag.

Se ‘The Murderer‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar