Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes’

Anmeldelse: ‘The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes’

01/05/2022 | Flixfilm

Marilyn Monroe netflix anmeldelse

‘The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes’ er endnu en dokumentar om den smukke filmlegende, der dyrker mysteriet bag om hendes gådefulde død. Det er et interessant kig tilbage i fortiden, men der er intet nyt der kommer frem.

Skrevet af Michael Larsen.

Marilyn Monroe. Alene det at høre det navn, så vælter det frem med filmiske minder om den blonde skønhed, der var berømt for sin kombination af sødme og sexappeal. Hun er trods sin død for mange år siden stadig en af popkulturens største ikoner, og hun bliver kultdyrket som aldrig før.

Hun er fortsat et fascinerende emne for mange filmskabere gennem mange år, så det kommer ikke som en stor overraskelse, at der er kommet en ny dokumentar om hende. I forvejen kommer der engang en ny spillefilm om hende i år, nemlig den mulige kontroversielle biopic ‘Blonde’ med Ana De Armas.

The Mystery of Marilyn Monroe The Unheard Tapes 01 18 11 00

Artiklen fortsætter under annoncen

Indtil videre har vi her fokus på dokumentaren ‘The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes’ som udforsker de fortsat mystiske omstændigheder bag hendes alt for tidlige død i en alder af kun 36 år. I de efterfølgende år har spekulationerne om hendes død taget fart blandt konspirationsteoretikere, da der stadig er uvished om sagen, til trods for at dødsårsagen var en overdosis af sovepiller.

Som titlen antyder så tager ‘The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes’ udgangspunkt i de mere end 600 uhørte lydbånd med interviews fra folk der kendte Marilyn Monroe privat i en eller anden sammenhæng. Alt dette research blev gjort af forfatteren Anthony Summers i forbindelse med hans arbejde på bogen ‘Goddess – The Secret Life of Marilyn Monroe’, og han har valgt at dele dem med resten af verden for første gang nogensinde.

Men det er ikke alle lydbånd der kommer frem i filmen, da der er mere fokus på de mørke aspekter af Monroes liv og hendes tilknytning til Kennedy-brødrene, som der stadig er grundlaget for konspirationsteorien bag hendes død, fordi hun måske vidste for meget og måtte derfor ryddes af vejen.

LÆS OGSÅ:   Jeff Daniels som skruppelløs boligspekulant i miniserien 'En stor mand'

The Lost Tapes of Marilyn Monroe 00 25 29 23

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmen bruger et væld af arkivklip, scener fra de klassiske Monroe-film som eksempelvis ‘Some Like It Hot’ og rekonstruktioner, mens lydsporet bliver domineret af de mange stemmer fra fortiden og ind imellem hører man Monroe selv, der bar præg af hendes egen melankoli. Hun kæmpede for at blive taget seriøst i datidens Hollywood der dyrkede hendes image som den søde sexbombe mere end noget andet.

Men det er ærligt talt ikke nye ting der kommer frem her, da andre film om Marilyn Monroe har håndteret hendes fortid før, så det egentlige nye ved ‘The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes’ er udvalget af de mange lydbånd der føles som løse puslespilbrikker. Problemet er bare at de brikker aldrig kommer for alvor sammen, og til sidst står man med et ufuldendt billede af en trist kvinde med personlige problemer. Mysteriet om Monroes død forbliver derfor en gåde i dag, hvilket i sig selv er ret tragisk.

‘The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes’ er endnu en film til rækken om den ikoniske skønhed, og den er næppe den sidste dokumentar der kommer. Denne her films store attraktion er lydbåndene, men de er desværre ikke nok i sig til at skabe en fuldkommen dokumentar der gør en klogere på noget nyt om Marilyn Monroe.

Se ‘The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar