Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Open House’

Anmeldelse: ‘The Open House’

20/01/2018 | Flixfilm

‘The Open House’ er desværre en fesen omgang home invasion-thriller, der aldrig rigtig bliver ond eller uhyggelig. Den gode atmosfære og det fine samspil mellem Dylan Minnette og Piercey Dalton redder ikke filmen fra at føles stærkt hæmmet af slidte gyser-klicheer.

Skrevet af Michael Larsen.

Uhygge i eget hjem er lige med klassisk gys. Der findes ikke noget mere uhyggeligt, når ens hjem bliver invaderet af en psykopat eller flere psykopater. Det er et scenarie, alle kan blive skæmt af og har været brugt i adskillige gyserfilm gennem årene, så som ‘Halloween’. Den nye Netflix-gyser ‘The Open House’ spiller også på de gamle traditioner og har det unge talent Dylan Minnette i hovedrollen. Minnette har noget erfaring fra andre mørke film som ‘Prisoners’ og ‘Don´t Breathe’.

Teenagerdrengen Logan (Dylan Minnette) har det ikke nemt. Han fornemmer at der er store problemer mellem hans forældre, Naomi (Piercey Dalton) og Brian (Aaron Abrams) og de prøver at skjule det for ham, men forgæves. Logan hænger derfor meget med mulen, men prøver at fokusere på at løbe og slå rekorder med håb om at deltage i nogle løb. Men så på en tilfældig aften bliver den lille familie ramt af en tragedie: Brian bliver kørt ned lige for øjnene af Logan.

Familien var i forvejen ramt af økonomiske besværligheder og efter Brians død har Logan og Naomi ikke længere råd til at bo i deres hus. Naomis søster Allison (Katie Walder) kommer dem til undsætning og lader dem bo i hendes forladte sommerhus oppe i bjergene. Allison siger dog til dem at sommerhuset er til salg og der er derfor åbent hus i øjeblikket.

Logan og Naomi flytter ind og efterfølgende bliver deres ophold jævnligt forstyrret af en sær, gammel dame (Patricia Bethune), der er deres nabo og naturligvis af åbent hus-gæsterne. Men der bliver ved med at være forstyrrelser af den skræmmende af slagsen…

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'History of Swear Words' – sæson 1

Jeg nyder at se gyserfilm. Jeg nyder at udforske de mørke aspekter af livet fra en sikker afstand. At blive rusket på en voldsom måde som publikum og måske få nogle mareridt. ‘The Open House’ tog mig ikke hen til de steder, den ellers ligger op til. Filmen er desværre uinspireret skuret sammen uden de store overraskelser. Der bliver brugt mørk underlægningsmusik hele tiden og det trætter en i længden, da musikken ikke har en ordentlig effekt på filmen.

Atmosfæren er ellers rigtig god og man kunne nemt bare nøjes med det alene til skabe det nødvendige gys. Samspillet mellem Minnette og Dalton fungerer fint. De formår efter bedste evne at give noget liv til deres figurer, osse selvom man aldrig bliver følelsesmæssigt påvirket af det mareridt, de bliver udsat for. Det er så vigtigt at man kan føle med de figurer, man ser, så det er en skam at man ikke helt bliver interesseret i deres skæbne.

‘The Open House’ er ikke et must see for gyserfilm-fans. Dertil er den alt for kedelig og når den først rigtig kommer i gang med grusomhederne, er det udført uden den store fantasi. Det er gjort så forsigtigt og fedtfattigt. Så fortrækker man gys, der er ondt som bare pokker og har psykologisk tyngde, så får man det ikke i ‘The Open House’. Så kig efter noget bedre og mere effektivt gys, for den her film giver ingen mareridt bagefter.

Se ‘The Open House’ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.6 kommentarer til Anmeldelse: ‘The Open House’

 1. thomas - kl. 19:51, 20-01-2018:

  jeg er fuldstændig enig med anmelderen .

 2. Britt - kl. 00:49, 21-01-2018:

  Jeg fandt ikke ud af hvem morderen var … så tam en slutning på en ellers spændende film . Føler jeg har spildt 1 1/2 time når man ikke kender slutningen .

 3. Lina - kl. 15:30, 21-01-2018:

  Filmen er vildt kedelig og hænger slet ikke sammen på nogen måde. Man finder aldrig ud af hvem eller hvad der befinder sig i huset eller hvorfor deres nabo går rundt udenfor og ligner en der leder efter noget, imens Logan bliver jagtet.
  Alt i alt en rigtig dårlig film. Er 100% enig med anmelderen. 4. Aniqa - kl. 13:09, 24-01-2018:

  Filmen har god potentiale, men en dårlig slutning ødelægger det hele 🙁

  Så vil hellere se en dårlig film med en god slutning!

 5. Skuffet seer... meget - kl. 20:35, 24-01-2018:

  Helt objektivt må dette være noget af det mest fesne jeg har set.

  Den er laaang tid om at komme igang. Dog skal det siges, at der er momenter med horror, men det forløses aldrig og der ingen forklaringer.

  Konklusion: tak Netflix for at spilde halvanden time af mit liv!

 6. S.D - kl. 10:03, 30-01-2018:

  Der lægges op til en masse – Men der sker ikke rigtig noget der giver mening for filmen. Filmen er virkelig langtrukken.
  Man kan nøjes med at se de sidste 20 min. fordi slutningen rammer helt ved siden af. Man får en idé om hvem der står bag men ikke hvorfor og filmen slutter egentlig midt i det hele.

  Jeg kan godt lide film der efterlader et spørgsmålstegn og hvor seeren skal tænke lidt.
  – Men her. Det her er bare plat.

  Skriv kommentar