Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Rain’ – sæson 1

Anmeldelse: ‘The Rain’ – sæson 1

30/04/2018 | Flixfilm

De tre første episoder af postapokalyptiske ‘The Rain’ vidner om en storslået produktion i verdensklasse med fart over feltet fra første scene. Manuskriptet er originalt, dialogerne overbevisende og den danske seriebranche ser ud til at sætte et imponerende aftryk på den store Netflix-scene. Bravo!

Skrevet af Frederikke Goth.

Reklamer på stationer, trailers i biografen, interviews i radioen og et kæmpe banner på Nørreport i København. Det kan ikke være gået manges næse forbi, at den første danskproducerede Netflix-serie er her – og det med en storslået præstation i form af ’The Rain’, der har premiere 4. maj. Jeg har smugkigget på de tre første episoder af serien, og har svært ved at få armene ned.

Seriens protagonister er søskendeparret Simone og Rasmus, der gemmer sig i en bunker, da en virusbefængt regn begynder at falde. Kommer man i kontakt med regnen, får man en ekstrem form for allergisk reaktion og ender med at dø. I flere år gemmer de to søskende sig i bunkeren, der har både mad, strøm og vand, men da de endelig begiver sig udenfor igen, er verdenen en helt anden end den, de kendte. Regnen har efterladt Danmark i en postapokalyptisk tilstand, hvor simpel overlevelse vægtes højere end medmenneskelighed.
 
Der er fart over feltet fra første scene i ’The Rain’, hvor seeren knap når at lande i fortællingen før en flugt for livet begynder. Serien formår i de følgende episoder at beholde denne intense stemning, der meget passende minder om den dystre seriemilepæl ‘The Walking Dead’ – dog uden zombier, men stadigvæk med den ødelagt og fuldstændig liberal verden, hvor man knap ved om virus eller de tilbageværende mennesker er farligst. Det er skræmmende, det er medrivende, det er genren, når den er allerbedst.

 
Til at starte med forekom det mig, at Simone og Rasmus’ far var irriterende teatralsk og undlod at fortælle noget som helst til sin datter om regnen, selv om der vel egentlig var rig mulighed for det, da han dramatisk henter hende til en eksamen. Men der lader til at være en forklaring på dette, der heldigvis ikke skyldes et tvivlsomt manuskript (så hæng bare i, hvis du har samme oplevelse i løbet af de første 10 minutter). Det samme kan siges at gøre sig gældende for søskendeparrets forhold. Ja, Simones enorme overbeskyttelse af lillebror Rasmus kan godt være lidt anstrengende, men igen giver det faktisk god mening, når man tænker på, hvad hun har været udsat for og har stået med af ansvar de seneste år. Dermed gør det i sidste ende karaktererne mere overbevisende og interessante, og lader til at være en del af det fulde billede og en velovervejet storyline.

En af de klare årsager til, at ’The Rain’ er blevet så vellykket, er det store budget, som Netflix har budt ind med. Det er en dyr genre, hvor den danske film- og seriebranche sjældent kan være med og samtidig slippe af sted med en vellykket produktion (se eksempelvis de tvivlsomme anmeldelser af filmen ’Qeda’). Men med en international mediegigant i ryggen har der kunne opstå vaskeægte dansk seriemagi. Når det er sagt, skal Netflix’ pengepung bestemt ikke have æren for det imponerende resultatat af ’The Rain’. Manuskriptet er originalt og gennemarbejdet, og lige som du tror, at du har gennemskuet karaktererne, så viser de sig at have endnu et lag, der gør dem både spændende og autentiske. Det er Jannik Tai Mosholts kyndige hænder, der har haft fat i manuskriptet (han har tidligere været inde over både ‘Rita’, ‘Bedrag’ og ‘Borgen’), og jeg er mildest talt imponeret. Fortællingen holder sig til flere af genrens typiske træk (som den pludselig konfrontation med en ødelagt og ukendt verden efter isolation), men samtidig er det et frisk take på genren, så det ikke bliver forudsigeligt, og du holdes hele tiden på kanten af sofaen. Dialogerne er overbevisende, og både Alba August og Mikkel Boe Følsgaard (‘En kongelig affære’, ‘Arvingerne’) skal roses for deres strålende præstation som henholdsvis Simone og Martin.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Hitler and the Nazis: Evil on Trial'

Foruden et velskrevet manuskript er der også tale om en visuelt flot serie, hvor man ikke har ladet sig nøjes med de lette løsninger. Dette gælder både livet i bunkeren, vejen gennem de danske skove og portrætteringen af postapokalypsens voldsomme påvirkning af København. Der skal ikke herske tvivl om, at det er en fantastisk oplevelse at se hvordan de har skabt et nedbrudt København, hvor folkene bag serien har gjort et imponerende stykke arbejde med at gøre vores smukke hovedstad til en ødelagt og uciviliseret by. Men selv uden denne selvoptagede begejstring for at se hjemmelige omgivelser i en international serie, så er ‘The Rain’ kommet rigtig stærkt fra start med en stærk fortælling, hvor de tre første episoder har sat en meget høj standard for resten af serien. Jeg håber inderligt, at ‘The Rain’ kan opretholde den høje kvalitet, hvor særligt afslutningen kan være udfordrende. Hvor meget kan man slippe af sted med at forklare eller ikke at forklare uden at tabe seeren? Det må tiden vise.

Den danske seriebranche sætter et stort og vigtigt aftryk på det verdensomspændende Netflix-kort med ‘The Rain’, og selv med høje forventinger, så er jeg blevet glædeligt overrasket og meget imponeret over de tre første episoder. Efter en så stærk start er det svært at vente med at få fingrene i resten af serien den 4. maj. Der er god grund til at glæde sig!

Se ‘The Rain‘ på Netflix Danmark.

Anmeldelsen er baseret på de tre første episoder af sæson 1.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
26 kommentarer til Anmeldelse: ‘The Rain’ – sæson 1

 1. Jan Steffensen - kl. 10:07, 30-04-2018:

  Hvordan har du kunne ‘smugkigge’ påThe Rain, når den først har premiere i Maj????

 2. Flixfilm - kl. 10:13, 30-04-2018:

  Hej Jan,

  Flixfilm (og andre medier) har fået tidlig adgang til de tre første episoder med henblik på anmeldelse inden premieren.

 3. Henrik - kl. 23:51, 04-05-2018:

  Det er da godt nok en af de værste serier og se. Så første afsnit og typisk dansk billig serie 4. Sandra - kl. 07:54, 05-05-2018:

  Super god, og spændene serie, jeg kan ikke vente på sæson 2 ??????

 5. Lars - kl. 00:28, 06-05-2018:

  Jeg kan ikke mindes at jeg har set så meget lort på dansk.
  Det er ren kopi af the walking dead med en smule hunger games indover.
  Starten med bunkeren er virkelig plat. Hvorfor går de ud og slår deres mor ihjel fordi der er én der banker? Stop dem dog inden de når derud, skulle hun ikke forestille sig at være bekymrende mor?

 6. allan - kl. 11:27, 06-05-2018:

  1 stjerne herfra magen til mainstream lort skal man lede længe efter, virker som om den anmeldelse er bestil og betalt af netflix

 7. Martin - kl. 15:43, 06-05-2018:

  Serien skulle lige i gang, før at den virkelig tog fat. Indrømmet at de første to afsnit, var en smule skuffende, men derefter bliver The Rain bare bedre og bedre. Fem stjerner herfra. Jeg glæder mig til sæson 2

 8. Jane andersen - kl. 22:07, 06-05-2018:

  Super serie da den først lige kom igang også kan man ikke slippe den glæder mig til sæson 2 håber ikke det tager for længe inden den kommer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5 ud af 6 stjerner her fra,

 9. Sune Klem - kl. 22:29, 06-05-2018:

  Det er de mest grotesk ringe dialoger, jeg nogensinde har hørt i dansk film. Det er tåkrummende pinligt ?

 10. Lykke - kl. 23:39, 06-05-2018:

  Utrolig uenig med dig. Ringe serie og alt andet end godt manuskript og god historie. Super dårlig serie.

 11. Niels - kl. 20:48, 07-05-2018:

  Jeg forstår ikke den positive omtale? Ja, det er stort, at en dansk film ryger på Netflix. Men det er så det. Min observationer efter at have kæmpet mig igennem de to første episoder er, at plottet er juvenilt – grænsende til det pinlige. De to børn overspiller deres roller så man krummer tær. Ansvaret for det, er selvfølgelig ikke børnenes, men kan kun kan henføres på fejl-casting og en svag instruktion. Jeg står af serien her. kan simpelthen ikke klare mere. Vi har så mange dygtige instruktører. Hvorfor ikke lade en af dem komme til, før Danmarks gode filmiske ry og rygte lider overlast?

 12. Michael - kl. 21:28, 07-05-2018:

  Hele budgettet er brugt på effekter, så man har måtte nøjes med en instruktør der åbenlyst aldrig har hørt om personinstruktion, og en forfatter der ikke kan skrive naturlig dialog.
  2 stjerner pga effekterne, men damn det er et ripoff af flere amerikanske serier, bare ikke løst særlig godt.

 13. Rikke - kl. 12:34, 08-05-2018:

  Helt igennem fantastisk serie. Uden tvivl den bedst serie jeg har set på Netflix til dato. Den er bare overstået alt for hurtigt og håber inderligt at sæson ikke lader vente alt for længe på sig.

 14. Ole - kl. 18:04, 08-05-2018:

  Er det virkelig det Mette Bock drømmer om ??

 15. Nicolaj - kl. 22:25, 08-05-2018:

  Har nu set 4 afsnit og magter ikke at se mere.
  Hold da op hvor den ringe.
  Dårlig skuespil, dialog osv
  Og så skal man jo have tekster pga af den ufattelige dårlig lyd

 16. Maria - kl. 12:58, 09-05-2018:

  Har nu set 3 afsnit, og er ikke imponeret, men kan heller ikke helt stoppe, for der må komme noget…bedre… Trods jeg ikke på nogen måde kan finde realismen, så er der noget der fanger, om ikke andet Mikkel…han er jo som ALTID skøn og god :o)

  Men lyden, det er virkelig ringe….

 17. Torben - kl. 23:00, 09-05-2018:

  Gal hbor er den skuffende. Minder mest af alt om årets tv julekalender. To søskende der skal ordne en masse.. virker slet ikke troværdigt eller overbevisende de ting personerne besluttet sig for, eller foretager sig. Og så er lyden igen mega ringe optaget i forhold til dialogen, så man skal have underteksterne på for at fange det meste.

 18. Paw - kl. 11:04, 10-05-2018:

  meget mærkelig serie, og ikke film som mange skriver, det minder utroligt meget om en zombie serie, bare uden zombier, men med dumme og desperate folk i stedet.. blev meget irriterende på karakterene ind i mellem.

 19. Heidi - kl. 22:27, 10-05-2018:

  Den er vildt spændende, en rigtig rigtig god dansk serie ??Her hjemme venter vi spændt på næste sæson… Håber snart at kunne se videre

 20. Kim - kl. 10:10, 15-05-2018:

  Så første afsnit og det bliver også det sidste jeg ser i den serie.

  Gennemført ringe og komplet uinteressant.

  Dansk serie når det er værst.

 21. Sanne - kl. 16:22, 19-05-2018:

  Har nu set alle 8 afsnit og synes den virkelig god!
  Håber sæson 2 snart kommer!!

  Virkelig anderledes dansk serie, på den gode måde☺️

 22. Tanja - kl. 00:32, 24-05-2018:

  Synes det er en mega fed serier og grunden til at den virker amerikansk, det er fordi den er skrevet til flere end bare lille Danmark og amerikansker har været ind over den, for den kunne komme ud til hele verdenen. Så jeg synes den er fed ?

 23. Røv - kl. 20:56, 08-07-2018:

  Fucking lort

 24. Ulrik Stenius - kl. 20:58, 23-11-2018:

  Det er da det værste lort jeg nogensinde har set. Hvordan kan du dog give dem fulde stjerner. Elendigt produceret og elendigt skuespil.

 25. Thomas Tiedje - kl. 21:32, 02-09-2019:

  Denne her anmeldelse er absurd, anmelderen må ha fået penge for at tildele et vaskeægte makværk topkarakter.

 26. Mr Helt sikkert - kl. 09:28, 23-11-2019:

  6 stjerner????
  HahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhahaHahahahahhaha

Skriv kommentar