Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Redeem Team’

Anmeldelse: ‘The Redeem Team’

11/10/2022 | Flixfilm

Hvordan egoer blev til et hold og vandt guld i 2008

Skrevet af Emil Andersen.

Når den lettere basketballkyndige ser på truppen hos det amerikanske olympiske basketballhold i 2008 med ikoniske navne fra LeBron James til Kobe Bryant, til Dwyane Wade til Dwight Howard, til Jason Kidd til Chris Paul og Carmelo Anthony, tænker man: selvfølgelig vandt de guldmedaljen. Se bare hvor mange Hall of Fame-talenter der er!

Bagklogskab er dog en synd. Men som man bliver mindet om i den medrivende Netflix-dokumentar “The Redeem Team”, var sejren i 2008-legene i Beijing alt andet end sikkert for Team USA. Dette var fire år før LeBron ville vinde sin første titel. En tid, hvor Kobes image var plettet da han var blevet stemplet som en egoistisk spiller, der havde hjulpet med at sende Shaquille O’Neal ud af Lakers.

En æra, hvor der var legitim tvivl om amerikanerne havde viljen, drivet og forpligtelsen til at konkurrere på den internationale basketballscene. De var trods alt lige blevet banket i semifinalen ved OL i 2004, og måtte nøjes med bronzemedaljen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Instruktør Jon Weinbach giver os en kort, men værdifuld OL-historie om USAs basketball og fortæller, at holdet fra 1936 til 1984 vandt ni guldmedaljer i 10 forsøg og tabte kun én finalekamp til Sovjetunionen i 1972. En kamp, der af mange nævnes som en af de største skandaler i OL’s historie.

Efter at have tabt til Sovjetunionen i 1988 tillod Team USA professionelle atleter at spille for første gang i 1992 – og resultatet var dannelsen af Dream Team med Michael Jordan, Magic Johnson, Karl Malone, Larry Bird, Charles Barkley, Scottie Pippen for blot at nævne. Dream Teamet bliver stadig den dag i dag betragtet som den største samling af talenter, der nogensinde er samlet for et sportshold.

Der var aldrig nogen tvivl om, at 1992-holdet ville vinde det hele og det blev da også til guld i 1996 og 2000. I 2004 var appellen ved at spille ved legene dog blevet mindre, med ni topspillere, der trak sig, og daværende træner Larry Brown fik samlet en trup blandet af ældre veteraner og nye, unge spillere. Bekymringer om terrorisme i kølvandet på invasionen af Irak førte til, at holdet blev væk fra den olympiske landsby og blev indlogeret på et krydstogtskib ud for Grækenlands kyst. “Det føltes ikke rigtig, som om vi var en del af den olympiske oplevelse,” husker Carlos Booze tilbage.

LÆS OGSÅ:   Familieserien 'Parenthood' kommer snart på Netflix

Artiklen fortsætter under annoncen

I åbningskampen mod Puerto Rico husker LeBron James at, “they kicked our ass,”. Slutresultatet var 92-71, hvilket markerede første gang, mændenes olympiske basketballhold havde tabt med NBA-spillere. Problemet i en nøddeskal: Spillere over hele verden havde lært at spille basketball fra et hold-først-koncept, mens alt for mange amerikanere var individuelle spillere.

“The Redeem Team” tager filmen til et nyt gear, da vi ser, hvordan den legendariske manager Jerry Colangelo fik carte blanche til at samle Team USA fra top til bund igen. Colangelo hentede den legendariske Duke-træner Mike Krzyzewski, aka Coach K, og mens de garvede professionelle NBA-spillere først var skeptiske over for en college-træner, købte de hurtigt ind i Coach K’s stil, som kombinerede stor respekt for stjernetalenter og en fuld-on forpligtelse til at spille et holdspil.

LeBron James, Chris Bosh, Carmelo Anthony og andre medlemmer af holdet fortæller fantastiske anekdoter og deler minder om deres tid sammen, især når det kommer til vigtigheden af, at Kobe Bryant ikke kun accepterede at slutte sig til holdet, men virkelig sluttede sig til holdet med hans tilhørende unikke personlighed. “Vi var overraskede over, at han overhovedet ville være en del af Team USA,” siger LeBron. Men da nogle medlemmer af teamet vendte tilbage til hotellet efter en nat med fest og stødte ind i Kobe i lobbyen, som allerede havde begyndt sin morgentræning, vidste de, at Bryant var all-in.

Carmelo Anthony opsummerer det bedst: “Vi kom sammen for en sag. Min trøje havde ikke Denver Nuggets på, LeBron havde ikke Cleveland, Kobes havde ikke Lakers. Vi havde USA.” Og det skulle vise sig at være guld værd.

Se ‘The Redeem Team‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar