Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Takedown’

Anmeldelse: ‘The Takedown’

12/05/2022 | Flixfilm

takedown anmeldelse netflix

Omar Sy og Laurent Latiffe har en god kemi og masser af karisma som umage makkerpar i en run-of-the-mill actionkomedie, der er alt for længe om at komme i gang.

Skrevet af Søren Meinertz.

I 2012 udkom filmen ‘The Wrong Side of the Tracks’, hvor vi første gang mødte det umage politimakkerpar Ousmane og Francois blev tvunget til at arbejde sammen mod en stor forretningsmogul.

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at se den første film for at ”følge med” i denne fortsættelse, da Netflix tydeligvis har satset på at gøre dette til en så rutine- og klichépræget ‘buddy comedy’ som muligt.

Hvis der skulle være en grund til at se ‘The Takedown’ skulle det da være for at se, hvad filmens instruktør, Louis Letterier (der har gjort sine hoser grønne i Hollywood med bl.a. ‘The Transporter 2’ og MCU-kickstarteren ‘’The Incredible Hulk’) kan gøre på hjemmebane, før han takkede ja til tilbuddet om at instruere den tiende (!) film i ‘Fast and Furious’- franchiset efter Justin Lin valgte ikke at forny sin kontrakt med Universal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det virker dog som et mærkeligt valg, for ud over en jagtscene involverende go-carts, er der ikke noget, der for alvor stikker ud i filmens hektiske og sønderklippede actionscener.

LGS 210331 Unit 02139 copie

Nuvel. I ‘The Takedown’ bliver Ousmane og Francois nødt til at lægge deres politiske og professionelle forskelligheder på hylden for at løse et mord med racistiske overtoner. Ousmane er stadigvæk en fokuseret, men også noget blodfattig, udgave af Eddie Murphys fantastiske arketype Axel Foley fra ‘Beverly Hills Cop’ (hans telefons ringetone er temaet til selvsamme filmserie) og Francois er en uforbederlig skørtejæger.

Det faktum, at mordet involverer ekstrem nationalisme kunne måske have givet noget tematisk kød til forskellene mellem de to betjente, men bruges for det meste kun som foder til nogle ret standardiserede og ufarlige jokes, der aldrig rigtigt rammer plet.

LÆS OGSÅ:   Se teaser til sidste sæson af 'Arcane'

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover er filmen også alt for længe om at komme i gang. Filmens første time bruges på at etablere de sædvanlige troper og plot points (skænderier, tilgivelse, en actionscene i ny og næ) indtil vi kommer til tredje akt, hvor hele filmen får pumpet en ny form for energi i sig og vi ser vores umage makkerpar kæmpe imod en flok sadistiske nynazister.

LGS VALIDE

Det skal også siges, at selvom filmen generelt er ret kedelig og forudsigelig, så har Omar Sy og Latiffe en ret god kemi. Især Sy har en overordentlig god ‘screen presence’, som han tydeliggjorde med sin ‘Lupin’-karakter, og dén series succes er nok en stor del af grunden til, hvorfor denne film overhovedet blev produceret. Det er så bare ærgerligt, at de to ikke har et bedre manus at arbejde ud fra.

‘The Takedown’ er altså på alle måder en generisk film. Den er for ufarlig til at fungere som satire og for uopfindsom i sin action til at fungere som solid underholdning. Leder du efter et par timers solid buddy-cop underholdning med nationalistiske skurke, så se eller gense hellere ‘Dødbringende Våben 2’.

Se ‘The Takedown‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar