Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Witcher: Nightmare of the Wolf’

Anmeldelse: ‘The Witcher: Nightmare of the Wolf’

25/08/2021 | Flixfilm

The Witcher Nightmare of the Wolf anmeldelse netflix


Den animerede forgænger til ‘The Witcher’-serien er et fint supplement til de mange fans af det gotiske dark fantasy-univers. Den fanger flot stemningen fra serien på sin egen måde med en velkendt anime-stil, der har tryk på blodig action og magisk poesi.

Skrevet af Michael Larsen.

Første sæson af tv-versionen af polske Andrzej Sapkowskis romanserie ‘The Witcher’ var en forrygende introduktion til monsterjægeren Geralt of Rivia i skikkelse af en hårdtslående Henry Cavill med langt, hvidt hår og sikker, farlig håndtering med et sværd og den farlige verden omkring ham. Inden anden sæson kommer, har Netflix valgt at udgive en animeret prequel-film i form af ‘The Witcher: Nightmare of the Wolf’.

Filmen med det poetisk klingende horror-undertitel byder på baggrundshistorien om Geralts mentor og ligeså monsterjæger Vesemir (Theo James) og er en spin-off til ‘The Witcher’. Kim Bodnia spiller rollen i den kommende nye sæson af ‘The Witcher’ og er dermed den tredje dansker i serien efter Lars Mikkelsen og Thue Ersted Rasmussen.

The Witcher Nightmare of the Wolf danmark

I ‘The Witcher: Nightmare of the Wolf’ dræber Vesemir monstre på kryds og tværs for ære og naturligvis penge, men en ny trussel kræver alle hans gode evner. Han må se sin dystre fortid i øjnene, hvis han kan overkomme noget nyt ondskab der gemmer på mørke hemmeligheder.

Det sydkoreanske animationsselskab Studio Mir står for det gode animationsarbejde, der flot fanger den særlige mørke middelalder-stemning fra Sapkowskis drabelige univers. Det vækker minder om den nylig afsluttet ‘Castlevania’, især med de mange intense actionscener, hvor alskens monstre lemlæster deres ofre og som selv ender som bytte i hænderne på Vesemir. Så ja det er ikke for de små børn og sarte sjæle! De magiske kræfter her i ‘The Witcher: Nightmare of the Wolf’ bliver skildret med ligeledes poesi og gys og ser fantastisk ud.

Også på stemme-fronten er der gentagelser fra ‘Castlevania’ i form af Theo James og Graham McTavish. James giver den kække monsterjæger Vesemir en hårdkogt charme, mens McTavish bringer Vesemirs mentor Deglan til live med sin dybe stemme. Lara Pulvers karismatiske stemme er perfekt til den smukke heks Tetra, der er Vesemirs umage makker på den farefulde rejse.

LÆS OGSÅ:   Se første hårrejsende trailer til 'Huset Ushers fald'

Artiklen fortsætter under annoncen

The Witcher Nightmare of the Wolf netflix

Brian DÓliveiras musik rammer stemningen lige i skabet og hans instrumentering er med rette østeuropæisk med de hektiske violinsoloer, der bakkes op af et storladen symfoniorkester. Dog er musikken ind imellem anmassende i de mange dialogscener og kan i nogle tilfælde komme til at overdøve skuespillernes stemmearbejde.

‘The Witcher: Nightmare of the Wolf’ er fint supplement til den øvrige serie, uden at historien stikker yderligere dybere i dens hovedperson. Man får dog sin lyst styret, hvis man er til dark fantasy med filmens udvalg af uhyggelige animationer, cool monsterdesign, forrygende action og stemningsfuld musik. Der er mere spin-off på vej fra ‘The Witcher’-universet engang i fremtiden som miniserien ‘The Witcher: Blood Origin’ der foregår 1200 år tilbage i tiden og som kommer måske ud til næste år, som det ser ud lige nu.

Indtil da kan man rolig nyde ‘The Witcher: Nightmare of the Wolf’ som en flot og effektiv appetitvækker, før Henry Cavill går løs med sit sværd og dræber monstre endnu engang, når serien vender tilbage til december i år.

Se ‘The Witcher: Nightmare of the Wolf‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar