Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘The Wonder’

Anmeldelse: ‘The Wonder’

20/11/2022 | Flixfilm

Den dygtige Florence Pugh viser fortsat, at hun er en af tidens store talenter i det langsommelige men fascinerende drama ‘The Wonder’, der udforsker kræfterne i tro og fortælling.

Anmeldt af Michael Larsen.

En noget særpræget åbningsscene i filmen ‘The Wonder’ viser et tomt filmstudie. Med en kontrolleret kamerabevægelse mod højre retning bliver ens fokus rettet mod en kulisse fra fortiden – et skib hvor vi møder den engelske sygeplejerske Lib (Florence Pugh). Alt imens en kvindelig fortællerstemme siger følgende: “Vi er intet uden historier, og vi beder jer om at tro på denne her historie.”

Denne her historie med den søgende meta-tilgang bygger på en roman af samme navn af Emma Donoghue som også har været med til at skrive manuskriptet. Den omtalte sygeplejerske drager til en øde flække i Irland, hvor hun bliver bedt om at holde øje med pigen Anna (Kíla Lord Cassidy) der faster. Anna har gjort det i fire måneder, og hun har det forbavsende godt indtil videre.

De overtroiske landsbytosser tror, at pigen er udvalgt af Gud, mens lægerne er overbevist om, at hun får næring fra en ukendt naturkraft. Selv er Lib overbevist om, at pigen bare er almindelig syg, men hendes rationelle tankegang bliver konstant udfordret. Der er lagt op til et etisk dilemma der udfordrer den hårdtprøvende Lib.

‘The Wonder’ er endnu et udstillingsvindue for Florence Pughs talent som skuespiller. Hun fortsætter ubesværet med at bevæge sig mellem store kommercielle blockbusters som Marvel-filmen ‘Black Widow’ og arthouse-film som gyseren ‘Midsommar’. Her i ‘The Wonder’ er hun med i næsten alle scener og bringer en underspillede men intens nærvær. Som den sultende pige Anna er Kíla Lord Cassidy et imponerende fund i den udfordrende rolle som filmens omdrejningspunkt. Hun formår at klare sine svære scener utroligt godt taget i betragtning af sin karakters situation.

LÆS OGSÅ   'Blockbuster' lukker

‘The Wonder’ er instrueret af den chilenske filmskaber Sebastián Lelio der tidligere stod bag andre smukke og tankevækkende dramaer som ‘Gloria’, ‘A Fantastic Woman’ og ‘Disobedience’. Med ‘The Wonder’ kan Lelio tilføje endnu et værk med fokus på kvinder med et stærkt feminint snit, hvor verden omkring dem er oplevet fra deres perspektiv. Han er en dygtig historiefortæller der har et godt greb om de lyriske muligheder der ligger i filmmediet.

Tempoet er langsomt i ‘The Wonder’, men den har en speciel atmosfære der føles dunkelt, uden at filmen er en decideret gyser overhovedet, hvilket i sig selv gør ‘The Wonder’ til en interessant visuel oplevelse. Den fantastiske fotografering af den dygtige Ari Wegner, og den meget atypiske filmmusik af Matthew Herbert er med til at skabe den særlige stemning.

Der er en mening med galskaben med den usædvanlige åbningsscene, og den finder man hvis man som publikum er med på filmens leg om tro og fortælling, og hvor tæt op ad hinanden de er. Så det vil være op til jer om I er med på legen. Om ikke andet for at se en fantastisk Florence Pugh i storform og dyk ned i filmens sælsomme billedunivers og få sine tanker udfordret.

Se ‘The Wonder‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.Skriv kommentar