Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘There’s Someone Inside Your House’

Anmeldelse: ‘There’s Someone Inside Your House’

14/10/2021 | Flixfilm

Theres Someone Inside Your House anmeldelse netflix

Netflix genopliver den klassiske teen-slasher, hvor faste genreingredienser som kampen mellem high-schoolens sportsidioter og outsidere, druk og uanede mængder pot indgår i en boblende filmisk gryderet, der starter rigtigt godt med god stemning, karakterer man kan heppe på og gode temaer, men slutter knapt så spektakulært.

Skrevet af Søren Meinertz.

I en lille by i Nebraska bliver en lokal highschool-sportshelt dræbt, men det er ikke alt. Morderen afslørede derefter, at helten havde mere end et par skeletter i skabet, da det viser sig, at han var med til at tæve og psykisk torturere en homoseksuel holdkammerat. Snart sker der et nyt mord, hvor en lige så velbevaret og mørk hemmelighed om offeret afsløres, og de fem venner/outsidere Makini, Alex, Zach, Darby og Rodrigo er først vældigt underholdt over, at nogle af deres plageånder bogstaveligt talt får kniven, men snart finder de ud af, at de også er udset af morderen, og især én af de fem venner bærer på en yderst velbevaret hemmelighed.

Theres Someone Inside Your House uhyggelig

Slasher-genren har en lang og stolt tradition for subtekstuelt at indlemme samtidens politikker og temaer ind i filmens genre-indpakning. ‘Halloween’ handler til dels om invaderingen af de amerikanske forstæder af ”fremmede”, ‘Friday the 13th’ (og især dens fortsættelser) er en implicit kritik af Reagan-æraens hule og frugtløse krig mod stoffer og ungdommen generelt, ‘Scream’-filmene er en 90’er-ironisk dekonstruktion af genrens slidte troper og så videre.

Således er det også i ‘There is Someone Inside Your House’, hvor personernes mørkeste hemmeligheder stilles til offentligt skue gennem heftig deling af billeder og videoer på de sociale medier, og den leger også med tanken om, at vi i vores post-moderne tidsalder, er langt bedre til at føre dobbeltliv; vi kan være en person med et sæt meninger ét sted, og en helt anden et andet sted.

Samtidig er karaktererene også ganske tidstypiske for high-schoolers. Darby er queer, Zach er rigmandssønen med antikapitalistiske tendenser, Makini vil bare gerne høre til et sted osv. Det er karakterer, der vækker en vis forståelse og empati, og derfor er det sjovt og underholdende at følge dem i deres jagt på morderen. Men efterhånden som filmen skrider frem, mister den mere og mere pusten og de plot-twists, der afsløres er ikke deres opbygning værd.

LÆS OGSÅ:   Guillermo Del Toro laver fantasyfilmen 'The Buried Giant' til Netflix

Theres Someone Inside Your House gyser

Filmen er medproduceret af både Shawn Levy og i særdeleshed James Wan (kendt for sin ‘Conjuring’-triliogi, og det kan mærkes. Ikke mindst i drabene, hvor optakten og suspensen sidder lige i skabet og er ret old-school i sin tilgang, og man føler sig i godt selskab med karaktererne. Desværre lider filmen så meget under sit ret irriterende klimaks, der ødelægger noget af den goodwill, som filmen bygger op over de første 80 minutter, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvis de havde lavet én enkelt detalje om Makini om, så havde vi stået med en bundsolid slasher.

Tag ikke fejl. Der er stadig gode ting i ‘There is Someone Inside Your House’. Bare ærgerligt, at den ikke udnytter sine styrker mere for at give os et uventet, men tamt klimaks. En gang imellem er det altså bedst at lade en film fortsætte ud af det forudsigelige spor frem for at prøve at trække tæppet væk under os. Forestil jer, hvis ‘Breaking Bad’ havde sluttet med, at Jesse i virkeligheden var hjernen bag hele operationen. Det havde været uventet, ja, men det havde også ødeligt en del karakteropbygning eller at ‘Game of Thrones’ sluttede med at … nå, nej. Der fik vi jo netop den ‘uventede’ slutning…

Se ‘‘There’s Someone Inside Your House’ på Netflix Danmark.


Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.Skriv kommentar