Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Triple Frontier’

Anmeldelse: ‘Triple Frontier’

14/03/2019 | Flixfilm

triple frontier film netflix anmeldelse review danmark

J.C. Chandors storstilede og stjernebesatte Netflix-actionbasker er både overraskende menneskelig, neglebidende spændende og er samtidig en af streamingtjenestens bedste film til dato.

Skrevet af Søren Meinertz.

Først kom ‘Narcos’, så kom ‘El Chapo’ og søreme så om Netflix ikke endnu engang dykker ned i Sydamerikas både billedlige og bogstavelige narkojungle; denne gang set fra en soldats synspunkt. J.C. Chandor, der har stået bag film som Margin Call og den ambitiøse, men i sidste ende, langtrukne A Most Violent Year, leverer her en stilsikker og overraskende menneskelig actionfilm om handlinger og konsekvens.

triple frontier ben affleck

Til tonerne af Metallicas ”For Whom the Bell Tolls”, stifter vi bekendtskab med soldateragenten Santiago (Oscar Issac), der arbejder for at holde en dæmper på det bugnende sydamerikanske narkomarked tæt ved Andesbjergerne. Da han får et tip på den lokale narkobaron, Loreas, tilholdssted, der er flygtet ind i bjergene med sine penge, udtænker han en plan, der endelig skal sikre ham hans pension. Han går bag om ryggen på sin arbejdsgiver og opsøger fire af sine bedste venner, den pensionerede Tom (Affleck), de to Miller-brødre (Hunnam & Hedlund) og piloten Fransisco (Pedro Pascal, som mange nok vil huske fra Narcos) for at fremlægge ideen om et storstillet kup af Loreas narkopenge. Men intet går helt som planlagt, og snart er vores fem soldaterkammerater strandet i Andesbjergene, langt fra civilisationen og med resterne af Loreas styrke på nakken.

Jeg må indrømme, at jeg var overrasket over det stjernebesatte cast og instruktørvalg, der udgør ‘Triple Frontier’, der på mange måder minder om rigtigt mange actionfilm. Men hvad Mark Boal (manden der stod bag Oscar-slugeren The Hurt Locker fra 2008) og Chandors manuskript gør er, at give samtlige mænd nok motivation, historie og nuancer til, at man som tilskuer 100% forstår hvorfor de siger ja til den knapt så lovlige mission. De er ikke bare endimensionelle tomhjerner med kløe i aftrækkerfingeren. De er fem mænd, der hver især synes, at de har udgydt en masse blod for deres land; uden at få noget igen. Det gør, at vi uden tøven stiller os på deres side, for hvem ville ikke hellere se pengene gå til de mænd, der rent faktisk udkæmper de kampe, som mænd i slips langt væk fra fronten, udæsker?

triple frontier film

Samtidig gøres mændene også menneskelige, i og med, at de sommetider forfalder til grådighed og smålighed, når først de kommer på flugt og kuglerne begynder at flyve om ørene på dem. Takket være den umage karakteropbygning, føles valgene der træffes undervejs ikke som lette lappeløsninger, men som valg der træffes af desperate mænd i en desperat situation.

Meget af dette skyldes også samspillet imellem de fem hovedrolleindehavere, der føles så autentisk, at man straks får sympati og empati med dem. Især Oscar Isaac og Ben Affleck spiller fantastisk sammen, men også Garrett Hedlund og Charlie Hunnam (selv om han stadig ikke kan slippe helt af med sin australske dialekt) er gode som brødreparret. Deres ufiltrerede kammeratskab bringer minder om Hollywoodske krigsfilm som The Dirty Dozen.

triple frontier netflix danmark

Rent stilmæssigt er filmen også fermt håndteret og Chandor leger med flere forskellige farvepaletter; lige fra det rødbrune i landsbymiljøerne til det mere frodige og grønne i bjergområderne, og selvfølgelig isblå til toppen af Andesbjergene og store, brede skud af den sydamerikanske jungle, der forstærker følelsen af isolation for vores hovedkarakterer. Actionscenerne håndterer Chandor også meget naturalistisk, og bliver hverken udsat for stiliseret shaky-cam, overdrevne blodmængder eller latterligt højt body-count, men det bruges hvor det skal og derved føles actionen mere nærværende og rammende for seeren, når den indtræder.

‘Triple Frontier’ er, uden konkurrence, én af Netflix´ bedste filmproduktioner indtil videre. Den er nervepirrende, intens og meget menneskelig i sin skildring af kammeratskabet, der hjælpes godt på vej af nogle suveræne til solide skuespilpræstationer. Samtidig er det også en højst politisk og voksen actionfilm om handlinger og konsekvens og noget så utraditionelt som en actionfilm, der ikke feticherne våben og militæret, men tør stille spørgsmålet om de ærlige soldater ikke fortjener lidt mere end hvad der er tilfældet, når de har udtjent deres pligt. Klar anbefaling fra denne anmelder.

Se ‘Triple Frontier‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
2 kommentarer til Anmeldelse: ‘Triple Frontier’

  1. Mette - kl. 09:19, 15-03-2019:

    Fin anmeldelse – glæder mig mere til at se den nu 🙂
    Lige en lille note – det er lidt mærkeligt at påstå at Charlie Hunnam har en australsk accent. Hvis han endelig har en accent er det en britisk, da han oprindeligt er engelsk. Meeen efter at have medvirket i Sons of Anarchy i 7 sæsoner som en rigtig amerikaner, synes jeg nu egentlig han har godt styr på den amerikanske accent.
    Bevares jeg har ikke set filmen endnu, men at påstå det er en australsk accent, når manden ikke kommer fra Australien, er liiiige i overkanten 🙂

  2. Søren Meinertz - kl. 12:22, 15-03-2019:

    Det er min fejl – havde på en eller anden bildt mig selv ind, at han var australier – men han prøver så hårdt på at lyde amerikansk, at det britiske slipper ud i udtalen … og så lyder det pludselig meget australsk. 🙂

Skriv kommentar