Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Unfrosted’

Anmeldelse: ‘Unfrosted’

03/05/2024 | Flixfilm

Jerry Seinfelds debutfilm som instruktør er ikke udpræget vellykket. ‘Unfrosted’ føles i større træk som et alt for langt sketchshow og er desværre meget dårligt.

Anmeldt af Michael Larsen.

Jerry Seinfeld er en institution indenfor amerikansk humor. Jeg husker stadig som barn at se den fantastiske morsomme komedieserie ‘Seinfeld’ sammen med mine forældre og morede mig over det neurotiske firkløver anført af Seinfeld selv.

Efter at den berømte serie slukkede og lukkede efter ni sæsoner fortsatte Seinfeld med sin standup comedy-karriere og lavede Netflix-serien ‘Comedians in Cars Getting Coffee’ i en årrække. Men nu i en alder af 70 år debuterer Seinfeld som instruktør med et noget absurd emne til en film: Pop-Tarts!

Pop-Tarts er små lukkede tærter, der har en sprød overflade med cremet indhold som eksempelvis syltetøj eller chokolade. Det er tilsyneladende et emne, der længe har optaget Seinfeld i nogle af sine shows, og de små tærter er omdrejningspunktet i den mærkelige biografi-film ‘Unfrosted’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens det store rumkapløb var i gang i tressernes USA, var der en anden storstilet kamp i gang. Morgenmad-giganterne Kellogg’s og Post kæmper om at slå igennem først med Pop-Tarts konceptet, og der bliver taget vanvittige metoder i brug for at vinde den nye plads indenfor morgenmad-markedet. Jeg skal selvfølgelig sige på forhånd, at filmen er meget løst inspireret af de sande begivenheder, og jeg mener i høj grad løst!

‘Unfrosted’ er godt nok en film, men føles meget mere som et løssluppent sketchshow med en seriøs mangel på et egentligt plotstruktur. Det er som at se en meget lang omgang Saturday Night Live dog nogen råber “And live from New York… It’s Saturday Night Live!” Ligesom den nuværende udgave af det legendariske show er desværre ikke meget humor at finde i ‘Unfrosted’.

Seinfeld har formået at samle et abnormt stort stjernehold af nutidens komikere samt nogle atypiske stjerner man nok ikke ville se i denne her slags film, hvilket minder mig om det vanvittige cast, man så i Tim Burtons gale sci fi-farce ‘Mars Attacks!’ Selv har Seinfeld hovedrollen i ‘Unfrosted’ som Kellogg’s-medarbejderen Bob der sammen med sin chef Edsel Kellogg III (Jim Gaffigan) og den excentriske videnskabskvinde Donna Stankowski (Melissa McCarthy). Undervejs i den kaotiske “historie” møder man den fallerede Tony the Tiger-skuespiller Thurl Ravenscroft (Hugh Grant) og en skummel mælkemand (Christian Slater)!

LÆS OGSÅ:   'Emily in Paris' sæson 4 kommer efter sommeren

Artiklen fortsætter under annoncen

Skuespillet i ‘Unfrosted’ er for det meste noget værre rod at overvære. Mange af stjernerne formår ikke at redde den usjove dialog, og de mange gags er gjort uden sans for timing. Mange af de såkaldte sjove komikere er direkte tåkrummende at opleve, og nogle af dem spiller på deres vanlige irriterende tricks. Heriblandt tænker jeg særligt på Amy Schumer, Melissa McCarthy og Jack McBrayer. Filmens eneste sjoveste skuespiller er Hugh Grant som den sleske Trurl, og han spiller tilmed på nogle træk fra sin sjove skurkerolle i ‘Paddington 2’.

Jerry Seinfelds debutfilm ‘Unfrosted’ falder fuldstændigt på røven og fejler i en overdosis af plat humor, der værst af alt ikke er sjov. En komedie der ikke er sjov er tæt på at være en dødssynd! Tony Tiger havde sikkert sagt dette om filmen: “Det er ikke great!” Jeg er meget enig med dig, Tony!

Se ‘Unfrosted‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar