Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Wanda Sykes: Not Normal’

Anmeldelse: ‘Wanda Sykes: Not Normal’

30/05/2019 | Flixfilm

wanda sykes anmeldelse review netflix 2019

Det er først når Sykes har kæmpet sig igennem det obligatoriske, og efterhånden meget trættende, Trump-materiale, at hun viser hvorfor hun har nydt en mere end 20 år lang karriere på de amerikanske stand-up-scener.

Skrevet af Søren Meinertz.

Herhjemme er Wanda Sykes relativt ukendt, men i USA er hun én af de mest anerkendte stand-uppere nogensinde, hvor hun både som komiker, skuespiller og forfatter har medvirket i shows som ‘Blackish’, ‘Bojack Horseman’ og selv Larry Davids ‘Curb Your Enthusiasm’, hvor hun medvirkede som en rapkæftet udgave af sig selv. Hun har vundet et hav af priser, bl.a. en Emmy for sine skriverier på ‘The Chris Rock Show’.

wanda sykes netflix

Nu er hun tilbage med sin første store stand-up special siden den 10 år gamle HBO-special ‘I´ma Be Me’, og det er på sin vis meget hæmmet af nogle obligatoriske ´bits´ som skal af vejen først, der selvfølgelig er alle komikeres favoriserede vandhul: Nemlig USA´s præsident, Donald J. Trump. Siden han blev valgt i 2016 er Trump blevet genstand for utallige, dovne jokes, og det er desværre blevet sådan, at det simpelthen ikke virker længere. Vi ved godt, at han havde et stykke toiletpapir hængende ud af skoen på vej op til Air Force One, vi ved godt, at hans hudtone er utroligt orange, vi ved godt, at INGEN ved, hvem Tiffany Trump er. Denne del fylder godt og vel den første halve time af showet, og undertegnede var tæt på at slukke, men så skete der noget.

Som mange andre, sorte komikere, der kom op igennem 90´erne, har en stor del af Sykes´ stand-up persona gået på, at anerkende hendes oplevelser som en sort kvinde vha. observationskomik, og det er når man kommer til dén del af showet, at det bliver, om end ikke lårklaskende morsomt, så i hvert fald mere sjovt og eftertænksomt. Her tackler hun bl.a. racemæssige forskelligheder, problemerne med lovlige stoffer, hendes ægteskab med en fransk kvinde, fransk vs. amerikansk kultur; både når det kommer til mad, overgangsalderen og børneopdragelse. Det er her, at Sykes viser, hvad hun kan, og hendes levering på en bit om en børnefødselsdag fik mig til at grine højt mere end en gang.

wanda sykes

Selvom det altid har været en fast del af stand-up rutinen at gøre grin med magthaverne, så skal Wanda Sykes (og mange andre komikere) til at oppe sig en smule. I en tid, hvor politik bløder igennem flere steder på sociale medier, talkshows osv. er det simpelthen ikke nok at lave en sub-standard bit om, at Trump er orange eller om hvor racistisk han er eller om hvordan ingen respekterer manden, og det trækker showet ned som helhed. Det er for dovent og ”slapt” i en tid, hvor komikere burde drives til at blive langt bedre og skarpere for at følge med konkurrenterne. Showet reddes dog til dels af Sykes´ langt mere relevante dele om kultur, race, kvindekampen og dét at være gift med en europæisk, hvid kvinde som sort, afrikansk kvinde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se ‘Wanda Sykes: Not Normal‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar