Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Wendell & Wild’

Anmeldelse: ‘Wendell & Wild’

31/10/2022 | Flixfilm

Instruktøren Henry Selick er endelig tilbage og tryller igen med dukker og horror. I samarbejde med Jordan Peele har Selick skabt en herlig omgang gyserkomedie om to skøre dæmoner.

Anmeldt af Michael Larsen.

Siden den fremragende filmatisering af Neil Gaimans ‘Coraline’ har det været noget stille fra instruktøren Henry Selick. For dem der ikke kender til Selick, så var han instruktøren bag ‘The Nightmare Before Christmas’, mens Tim Burton stod for historien, produktionen og det ikoniske visuelle udtryk.

Senere instruerede Selick den finurlige ‘Jimmy og den store fersken’ – baseret på Roald Dahls ligeså finurlige børnebog. Før det store comeback med ‘Coraline’, så havde Selick et stort flop med den bizarre komedie ‘Monkeybone’, hvor en uheldig Brendan Fraser kæmpede mod en gal dukke-abe!

Trods succesen med ‘Coraline’ har Selick kæmpet en svær kamp med at lave nye film med brug af den særlige stop-motion animationsteknik. Han arbejdede på filmen ‘The Shadow King’, et lovende projekt der desværre faldt fra hinanden af økonomiske årsager og kreative uoverensstemmelser. Men nu efter 13 lange år så er det endelig lykkedes for Selick med at lave en ny dukkefilm i form af den djævelske ‘Wendell & Wild’.

‘Wendell & Wild’ bygger på en kommende bog fra Selick og Clay McLeod Chapman og handler den forældreløse pige Kat (Lyric Ross) der bebrejder sig selv for sine forældres død under en bilulykke. Hun ender på en katolsk kostskole, hvor hun møder nonnen Søster Helley (Angela Bassett) og får sig en ven i den kreative dreng Raul (Sam Zelaya).

Men nede i helvede er der to dæmoner Wendell (Keegan-Michael Key) og Wild (Jordan Peele) med vilde planer om at lave et tivoli, der skal udkonkurrere deres dæmon-far Buffalo Belzers (Ving Rhames) tivoli for fordømte sjæle! De ser deres mulighed for at opnå dette, da de opdager at Kat er en helvedsjomfru. Det betyder en smutvej til de levendes verden, og det er lig med kaos. Resten af historien skal I opleve med egne øjne, da det er vidunderligt bizart med alle de mærkelige detaljer.

LÆS OGSÅ:   Første Netflix-serier ramt af strejke

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er værd at bemærke at den populære horror-instruktør Jordan Peele (‘Get Out’, ‘Us’ og ‘Nope’) har været inde over manuskriptet sammen med Selick, hvor Peeles trademarks som gys, humor og race kommer ind i billedet. Dermed er Kat den første sorte hovedperson i en amerikansk lavet dukkefilm, og det er ret forfriskende at se en sort goth-pige i aktion.

Som de gale dæmon-brødre Wendell & Wild er Jordan Peele og Keegan-Michael Key forrygende med deres veloplagte stemmeskuespil. For dem er dukkefilmen et comeback, da de førhen stod for det fremragende sketchshow ‘Key & Peele’, hvor blandt deres bedste sketches var dem om præsident Barack Obama og hans vrede-oversætter Luther!

Animationen i ‘Wendell & Wild’ er simpelthen betagende at se på, og figurerne udstråler en masse personlighed med deres originale design gjort af den dygtige illustrator Pablo Lobato.

Filmen er med til at understrege hvor skønt stop-motion animation er, da den har en særlig energi og charme som selv computeranimation ikke kan toppe. Det kan anbefales at se rulleteksterne efter filmen, da der bliver vist hvordan de mange animatorer lavede deres imponerende arbejde under den svære corona-tid.

Det er fantastisk at se Henry Selicks særlige brand af stop-motion animation i fuld gear på ny igen i ‘Wendell & Wild’. Det er meget oplagt underholdning til halloween, men der kan være scener der kan forekomme noget intenst for de helt små. Forhåbentligt går der ikke for mange år før Selick tryller igen med sin unikke dukkefilm-magi. Indtil da er det med at nyde ‘Wendell & Wild’!

Se ‘Wendell & Wild‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med alle anmeldelser her.
Skriv kommentar