Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘Why Are You Like This’ – sæson 1

Anmeldelse: ‘Why Are You Like This’ – sæson 1

19/04/2021 | Flixfilm

why are you like this anmeldelse netflix

Her har vi at gøre med en australsk komedieserie, der tør snakke om identitetspolitik og ´cancel-culture´ uden at være låst fast på et bestemt standpunkt, og derfor føles seriens seks afsnit også mere som diffuse udforskninger af disse emner frem for et traditionelt sammenhængende narrativ.

Skrevet af Søren Meinertz.

´Why Are You Like This´ sætter fokus på tre generation Z´ere fra Melbourne og deres oplevelser. Mia, Penny og Austin er alle i start-midt i tyverne, og de er alle meget interesseret i social retfærdighed og i at udfordre status quo. Der er desværre bare det problem, at de alle er så selvretfærdige oppe på deres hvide heste, at de konstant, skal vi sige, glemmer at leve op til deres egne standarder forholdsvist tit.

Helt i tråd med dramatiske anti-helte som Walter White fra ´Breaking Bad´ eller Tony Soprano fra ´The Sopranos´, har komedieserier de seneste år også omfavnet ideen om den usympatiske hovedkarakter, og ´Why Are You Like This´ udnytter dette til fulde. Mia, Penny og Austin er selve definitionen på underholdende, om end lettere usympatiske karakterer.

why are you like this trailer site.jpg copy

Deres følelser udspringer måske ikke fra altruistiske rødder, men når alt kommer til alt, er det altid velment. Dette ses stærkest i Mia og Austin, der konstant svigter, når det kommer til at opretholde egne standarder, men samtidig er de også unge storbymennesker, der skal begå fejl, for uden disse fejl ville der ikke være meget at grine ad.

Lige som DRs nye fiktionsserie ´GURU´ med Simon Kvamm i hovedrollen, er personerne i ´Why Are You Like This´ langt oppe i røven på dem selv, men samtidig får man et glimt af de mennesker, der ligger begravet under den selvoptagede facade.
Seriens absolut bedste afsnit, ´The Pressures of Late Capitalism´, viser denne pointe ret godt. Her forsøger Penny egenhændigt at løse problemerne med misogyni på sin arbejdsplads, og hun fejler med et brag – hvilket går ud over samtlige involverede.

AAAABdaBxtJKw2j2reulZv lniOSYU4ktkJ1dSsktgaHezrd1Q61Nn2yqGF5dfmqPB7SJ5FnRT2WNiE3W 4cw5xiNJwKACW7AlM5bgRFj6N12VuxNUSE

Seks afsnit på lidt over tyve minutter er dog ikke nok til at udforske karakterenes historier og motivationer til fulde, og i stedet fokuserer hver enkelt episode på et kulturelt problem omgivet af slapstick-comedy (som f.eks. da Mia har problemer med sin menstruationskop og modvilligt må bede om hjælp fra Austin). De tre skuespillere Olivia Junkeer, Wil King og Naomi Higgins spiller dog deres karakterer så godt og indlevende, at de nærmest skriger på yderligere udforskning ud over sæsonen.

´Why Are You Like This´ er altså en meget sjov komedieserie, der formår at balancere på en knivsæg mellem ægte satire over moderne kultur og slapstick med tre gode karakterer i centrum. Nuvel, al komik er subjektiv, og hvad én person finder morsomt, vil en anden højst sandsynligt ikke finde morsomt.

Serien rammer dog som oftest mere plet end skyder forbi med sine jokes og pointer, også selv om hele præmissen føles lidt rodet indimellem. Jeg håber dog kun på, at vi får en sæson mere med Mia, Austin og Penny, for det er virkelig gode karakterer, der fortjener flere afsnit.

Se ‘Why Are You Like This‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
Skriv kommentar