Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Anmeldelser » Anmeldelse: ‘You People’

Anmeldelse: ‘You People’

29/01/2023 | Flixfilm

Netflix’ mest katastrofale film til dato

Anmeldt af Emil Andersen.

Den Oscar-nominerede skuespiller Jonah Hill har både skrevet historien og spiller selv hovedrollen i en af de dårligste film i nyere tid.

Hill spiller Ezra Cohen, medvært på en podcast med en sort ven ved navn Mo, hvis emner omhandler raceforskelle. Det er en af de der ’chat-om-livet’-podcasts, men allerede her lyder Hills manuskript forkert lige fra begyndelsen. Det er som om der aldrig er blevet lyttet til nogen reelle podcasts med racetemaer, og i stedet er scenerne erstattet med akavet dialog, der lyder så skrevet, at det nærmest bliver pinligt. Det er også et elendigt set-up for det, der kommer: at filmen skal kunne sige: “Se, denne fyr har en god, sort ven. Du skal ikke bekymre dig om ham.”

Da Ezra ved et uheld sætter sig ind i den forkerte bil og tror, det er hans Uber, møder han Amira og de to begynder at date. Herefter følger 10 minutter med scener, hvor filmen desperat forsøger, at få seeren til at acceptere, at disse to personer er forelsket i hinanden, når virkeligheden i stedet er, at der er mere kemi i en 7. klasses forsøgslokale end mellem disse to personer. Aldrig har der været så lidt kærlighed i en romantisk komedie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cut til seks måneder senere, hvor Ezra har besluttet at gifte sig med Amira og derfor skal bede om tilladelse fra hendes forældre, heriblandt Eddie Murphys Akbar. Akbar går straks i kødet på Ezra og beslutter sig for, at han er den forkerte person for sin datter. Derefter forsøger han at knække Ezra og skubbe ham ud i sitcomiske hændelser designet til at få ham til at mislykkes, heriblandt at sætte ham i spil på en basketballbane, bære den forkerte bandefarve til en barbershop eller endda tage med på hans polterabendtur.

Murphy spiller det hele sindssygt seriøst, som om han er med i et reelt drama om raceopdelinger, hvilket gør, at hans tone falder fuldstændig udenfor filmens andre karakterer. Det er blot et af de tonale problemer filmen døjer med, hvilket skaber en underlig komisk afbrydelse fra scene til scene og nogle gange endda i samme scene.

Hill, og medforfatter Kenya Barris, smider konstant ganske interessante ideer ind og springer så væk fra dem og videre til den nemme, usjove joke. Fra begyndelsen lyder dialogen i “You People” som om den er kommet ud af en maskine designet til at producere underlige punchlines. Der er en akavet rytme i filmen, der føles så tvungen, at den ender med at gøre seeren utilpas. Det er ikke kun dialogen, der lyder urealistisk – filmen er akavet redigeret, hvilket er med til at dræne dens komiske rytme. Scener er skåret sammen med prangende grafik, som ender med at give den struktur som et sketch-komedieshow i stedet for en egentlig film. Alle scener, der foregår indenfor, ligner desuden noget fra en reklame for IKEA i 90’erne med tilsat elendig lyssætning.

LÆS OGSÅ:   Én af de klammeste Netflix-film får en efterfølger - Se teaser til 'The Platform 2'

Artiklen fortsætter under annoncen

’You People’ er bare ikke interesseret i nogen af de ideer, den rejser, og går i stedet altid efter det billige grin. Det er kun to timers dårlige vittigheder på jagt efter egentlige karakterer. Der er dårlige komedier hele tiden, men når et manuskript er så off-key, at det svigter oprigtigt talentfulde og sympatiske skuespillere som Hill og Murphy, så gør det bare lidt mere ondt, end det gør med andre.

Filmen er én gennemskrivning væk fra at være en ’Politiskolen’-agtig parodi, der handler om racemæssige stereotyper og forskelle. Helt ærligt, de fleste af de førnævnte latterlige film føles mere ægte end denne ”komedie”, der er så elendig, at den får hårene på armene til at rejse sig – og ikke på den gode måde. Ingen taler sådan her, ingen opfører sig sådan og, hvis en film ønsker at kommentere på raceforskelle som “You People” er så ivrig efter at gøre, skal den i det mindste stræbe efter noget ærligt for at få vittighederne til at føles mere end overfladiske.

Se ‘You People‘ på Netflix Danmark.

Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.

Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.
2 kommentarer til Anmeldelse: ‘You People’

 1. Joe - kl. 07:32, 31-01-2023:

  Jeg synes I har ramt helt forkert på denne anmeldelse. Eddie Murphy’s rolle skal være seriøs ellers virker komikken ikke i scenerne.
  Jeg synes de belyser småborgerligheden/underliggende racisme meget underholdende hos Ezras familie.
  Den er klart ikke en 5 stjernes film, men jeg vil nok synes den rammer 3 stjerner. Filmen kan sagtens se og komikken har intet at gøre med politiskolen eller lignende, da det ikke er “falde på røven” komik.
  Hyggelig film der forsøger at vise fascisme på begge sider af hegnet på en underholdende måde.

 2. Thomas - kl. 14:47, 31-01-2023:

  Jeg må ærligt indrømme at jeg er meget enig med anmelderen. Jeg syntes nu at Eddie Murphy spiller sin rolle ganske fint…

  Jeg elsker Jonah Hill, men FUCK!!!!! Han er røv elendig i denne film. Han er så overspillet at Benny Hill vender i sin grav. Han kan ikke engang levere sine linjer uden at lyde som et barn i igang med et teaterstykke i børnehaveklassen. Hans timing er helt væk i denne film…

  Så en stjerne er fint nok.

Skriv kommentar