Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Canada afviser “Netflix-skat” – Danmark bakker fortsat op

Canada afviser “Netflix-skat” – Danmark bakker fortsat op

04/02/2020 | Flixfilm

Canada afviser Netflix skat Danmark bakker fortsat opLigesom i Danmark raser diskussionen i udlandet om hvorvidt streamingtjenester som Netflix, HBO og Amazon Prime Video skal pålægges en streamingskat, som skal gå til lokal udvikling af film og serier.

Socialdemokratiet og regeringens støttepartier – R, SF og EL – kræver ligeledes at der i Danmark bliver indført en streamingskat på fem procent, som skal gå direkte til udvikling af danske public service.

I Canada er et ligende forslag netop blevet forkastet, da sådanne en skat vil blive pålagt direkte forbrugerne, som vil skulle betale mere for deres streaming-abonnementer.

Det skriver The Hollywood Reporter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Online filmtjenester skal i stedet opfordres til at bidrage med en uspecificeret del af deres lokale indtægter i indholdsudvikling, som vil tiltrække og appellere lokale abonnenter.

LÆS OGSÅ   Se trailer til 'Enola Holmes' med Millie Bobby Brown og Henry Cavill

Hvis streamingtjenesterne tjener penge og opnår fordele ved at operere i Canada skal de altså investere i lokale film og serier – ellers ikke.

Målet er at øge investeringerne i lokalt indhold uden at prisen på et abonnement stiger.

Hvis streaming-skatten bliver en realitet i Danmark vil afgiften ifølge partiernes beregninger indbringe statskassen 50 millioner kroner årligt, der skal føres over i public service-puljen, som uddeler mediestøtte til tv-serier og dokumentarer.

Streaming-skatten var senest på dagsordenen i oktober 2019, og ingen partier har umiddelbart ændret holdning til forslaget.    Skriv kommentar