Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Canada afviser “Netflix-skat” – Danmark bakker fortsat op

Canada afviser “Netflix-skat” – Danmark bakker fortsat op

04/02/2020 | Flixfilm

Canada afviser Netflix skat Danmark bakker fortsat opLigesom i Danmark raser diskussionen i udlandet om hvorvidt streamingtjenester som Netflix, HBO og Amazon Prime Video skal pålægges en streamingskat, som skal gå til lokal udvikling af film og serier.

Socialdemokratiet og regeringens støttepartier – R, SF og EL – kræver ligeledes at der i Danmark bliver indført en streamingskat på fem procent, som skal gå direkte til udvikling af danske public service.

I Canada er et ligende forslag netop blevet forkastet, da sådanne en skat vil blive pålagt direkte forbrugerne, som vil skulle betale mere for deres streaming-abonnementer.

Det skriver The Hollywood Reporter.

Online filmtjenester skal i stedet opfordres til at bidrage med en uspecificeret del af deres lokale indtægter i indholdsudvikling, som vil tiltrække og appellere lokale abonnenter.

LÆS OGSÅ:   Familieserien 'Parenthood' kommer snart på Netflix

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis streamingtjenesterne tjener penge og opnår fordele ved at operere i Canada skal de altså investere i lokale film og serier – ellers ikke.

Målet er at øge investeringerne i lokalt indhold uden at prisen på et abonnement stiger.

Hvis streaming-skatten bliver en realitet i Danmark vil afgiften ifølge partiernes beregninger indbringe statskassen 50 millioner kroner årligt, der skal føres over i public service-puljen, som uddeler mediestøtte til tv-serier og dokumentarer.

Streaming-skatten var senest på dagsordenen i oktober 2019, og ingen partier har umiddelbart ændret holdning til forslaget.
Skriv kommentar