Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Dansk filmfond i dialog med Netflix

Dansk filmfond i dialog med Netflix

30/05/2014 | Flixfilm

lilyhammer netflix dkDen danske filmfond Copenhagen Film Fund vil gerne have internationale dramaserier til Danmark og afsløre overfor MediaWatch, at fonden på nuværende tidspunkt er i dialog med bl.a. streamingtjenesten Netflix.

“Vi ligger i generelle dialoger med både Netflix og HBO Nordic om flere projekter. Vi opmuntrer dem til at investere i dansk drama,” siger adm. direktør Thomas Gammeltoft, Copen​hagen Film Fund.

Det er især Netflix-serien Lilyhammer, som filmfonden skæver til. Lilyhammer er nemlig blevet produceret den norske tvstation NRK i samarbejde med Netflix. Serien er blevet så stor en succes for streamingtjenesten, at en tredje sæson er på vej.

LÆS OGSÅ:   Nye film og serier på Netflix (Uge 6 – 2024)

Fonden har et bud​get på 35 mio. kr. til og med 2016, som er samlet sammen af bl.a. kommuner og produktionsselskaber i området. Til sammenligning kostede Lilyhammer sæson 2 ca. 50 mio., mens den kommende sæson 3 rygtes at have et budget på over 100 millioner kroner. Man kan dermed antage at filmfonden kun har budget til, at investere i én international serie over de kommende år.

Artiklen fortsætter under annoncen
Skriv kommentar