Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Dansk ungdomsfilm kommer på Netflix seks måneder efter biografpremieren

Dansk ungdomsfilm kommer på Netflix seks måneder efter biografpremieren

09/04/2023 | Flixfilm

Netflix har netop annonceret, at de den danske ungdomsfilm ‘Smuk’ fra sidste år får premiere på streamingtjenesten sidst på måneden.

Det sker blot lidt over 6 måneder efter at filmen havde premiere i de danske biografer.

Se en trailer til ‘Smuk’ nederst i artiklen.

Kærlighedsfilmen er instrueret af Tilde Harkamp (‘Jagtsæson’, ‘Sygeplejeskolen’) og udspiller sig på Rosenholm gymnasium ved årets skolestart.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er der en masse indvielsesritualer, som de nye 1.g’ere Frida og Selma skal igennem, som har stor betydning for deres videre liv på gymnasiet hvor man øjeblikkeligt bliver populær, hvis man inviteres til en berygtet fest og ikke mindst for deres personlige liv.

I hovedrollen som Frida ses Andrea Heick Gadeberg, der sidste år vandt en Robert for sin hovedrolle i ‘Retfærdighedens ryttere’, mens Selma spiller af Karoline Hamm, som kendes fra DR-serien ‘Carmen Curlers’ og ikke mindst de to Netflix-serier ‘Equinox‘ og ‘Kærlighed for voksne‘.

LÆS OGSÅ:   Afslutningen på 'The Crown' kommer til efteråret

‘Smuk’ havde dansk biografpremiere den 13. oktober 2022, og modtog blandede anmeldelser. Mest postiv var Filmmagasinet Ekko som blandt andet skrev – “Instruktør Tilde Harkamp skifter spor og leverer med fremragende skuespillere et mesterligt ungdomsdrama om perfektionisme, social angst og SoMe-lemlæstelse.”

Soundvenue var til gengæld ikke særlig imponeret og kvitterede med 2 stjerner og kommentaren “(‘Smuk’ er..) en film om nogle meget generelle teenageoplevelser fortalt med nogle meget alvorlige emner som baggrund, som den aldrig rigtig får taget hånd om.”

‘Smuk’ har premiere på Netflix Danmark den 28. april.
Skriv kommentar