Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » David Fincher og Gary Oldman laver sort/hvid film om ‘Citizen Kane’ forfatter

David Fincher og Gary Oldman laver sort/hvid film om ‘Citizen Kane’ forfatter

11/07/2019 | Flixfilm

Citizen Kane gary oldman david fincher netflixDen succesfulde instruktør David Fincher har netop afsløret sit første spillefilmsprojekt siden ‘Gone Girl’ fra 2014.

Det bliver en såkaldt biopic – biografisk film – om manuskriptforfatteren Herman Mankiewicz, der stod bag mesterværket ‘Citizen Kane’, som anses for at være én af de bedste film nogensiden.

Gary Oldman, som kendes fra utallige film, herunder ‘Tinker Tailor Soldier Spy’, ‘Darkest Hour’ og ‘The Dark Knight’ er udset til at spille hovedrollen som Herman Mankiewicz i filmen, som er navngivet ‘Mank’.

Det oplyser de amerikanske medier Deadline og The Hollywood Reporter.

Artiklen fortsætter under annoncen

‘Mank’ er baseret på et manuskript af David Finchers egen far, Jack Fincher, der skrev filmen inden sin død i 2003.

Selve plottet er stadig hemmeligt, men ‘Mank’ vil selvsagt følge Herman Mankiewicz turbulent proces med at skrive ‘Citizen Kane’ i samarbejde med Orson Welles i 1941.

LÆS OGSÅ   'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' - Se første klip fra 'Bridgerton'-spinoff

Til trods for at filmen fik stor succes og anerkendelse var det kun manuskriptet, der løb med en Oscar ved daværende prisoverrækkelse.

‘Mank’ bliver optaget i sort/hvid og optagelserne begynder til november.

Instruktør David Fincher har haft et tæt samarbejde med Netflix over en længere årrække. Han var blandt andet skaberen bag den succesfulde ‘House of Cards’, hvorefter han har været med til at lave ‘Mindhunter’ og ‘Love, Death & Robots’ til streamingtjenesten.Skriv kommentar