Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Den norske skakmester Magnus Carlsen analyserer ‘Dronninggambit’

Den norske skakmester Magnus Carlsen analyserer ‘Dronninggambit’

20/01/2021 | Flixfilm

magnus carlsen dronninggambitEfter at ‘The Queen’s Gambit’ (‘Dronninggambit’ på dansk) havde premiere på Netflix Danmark den 23. oktober 2020, er interessen for skak eksploderet over hele verden.

Over 62 millioner husstande har set serien om pigen Beth Harmon, som bor på et børnehjem, der viser et utroligt talent for at spille skak, men samtidig kæmper med en afhængighed til alkohol, medicin og euforiserende stoffer.

Google-søgninger på skak og sætningen “how to play chess” er på sit højeste i ni år, samt er salget af skak på eBay er steget mere end 250%.

Én som nok allerede er særdeles optaget af skak, mens som også har været interesseret i ‘The Queen’s Gambit’, er det norske skakgeni, Grandmaster og World Chess Champion, Magnus Carlsen, som nu i tre videoer analyserer de intense spil fra serien.

Det sker i videoerne, som kan ses nederst i artiklen.

Artiklen fortsætter under annoncen

LÆS OGSÅ:   Nye film og serier på Netflix (Uge 48 – 2023)

Her fortæller han blandt andet at sekvenserne med skak er særdeles godt lavet og selv blev fanget af serien, som han så sammen med sin kæreste – der i øvrigt aldrig har haft nogen interesse til skak.

Han gennemgår og analyserer naturligvis også alle træk i den nervepirrende finale, hvor Beth Harmon spiller mod stormesteren Vasily Borgov.

Det er muligt, at slå undertekster til – også danske – på videoerne.

Hvis man ønsker, at vide mere om skabelse af ‘Dronninggambit’ har Netflix også frigivet en kort dokumentar, der gå bag kameraet. Den hedder Creating The Queen’s Gambit og kan streames netop nu.

Se ‘The Queen’s Gambit‘ på Netflix Danmark.
Skriv kommentar