Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Derfor dropper Netflix serier efter få sæsoner

Derfor dropper Netflix serier efter få sæsoner

07/08/2019 | Flixfilm

netflix logo‘The OA’, ‘Designated Survivor’, ‘Lucifer’, ‘Santa Clarita Diet’, ‘Tuca & Bertie’, ‘Friends from College’, ‘One Day at a Time’ og ‘She’s Gotta Have It’.

Det er alle Netflix-serier, som streamingtjenesten har valgt at lukke i 2019.

Men hvorfor er det, at Netflix dropper umiddelbare succesfulde serier efter blot to eller tre sæsoner?

Det kan Nellie Andreeva fra mediet Deadline, som har et indgående kendskab til den amerikanske film og tv-branche give et svar på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årsagen er, at serierne simpelthen bliver for dyre i forhold til antal seere.

Netflix betaler nemlig et relativt overkommeligt beløb for første sæson og lidt mere for anden sæson, men ved tredje sæson stiger omkostningerne eksplosivt – ofte fra hundrede tusinder til millioner af kroner.

Pengene går til at indgå nye aftaler med skabere, producenter og skuespillere, som i begyndelsen gerne vil “sælge sig selv til underpris” grundet de relative kreative friheder som Netflix ofte giver film og serie-skaberne.

En Netflix-serie skal dermed have et temmelig stort og sikkert publikum efter de første par sæsoner før at streamingtjenesten giver grønt lys til flere sæsoner.

LÆS OGSÅ   De 10 mest sete Netflix-film nogensinde

Det forlyder endvidere, at Netflix via deres data og avancerede algoritmer har analyseret sig frem til, at serier ikke finder et nyt publikum efter sæson 3 og hvis serien dermed ikke allerede har et publikum vil den aldrig få det.

Det er samtidig årsagen til, at mange sæsoner er blevet skåret ned fra 13 til 10 afsnit – Der er simpelthen ikke nok værdi i at lave sæsoner med mange afsnit. Mange episoder tiltrækker ikke i sig selv flere medlemmer.

Det positive er dog, at Netflix ved at holde omkostningerne nede og droppe shows, som ikke har et stort publikum, hele tiden kan lave nye serier og film til deres streamingtjeneste.

Når Netflix aflyser en serie vil det åbenlyst skuffe nogle seere, men eftersom streamingtjenesten hele tiden har premiere på nye film og serier, forventer Netflix at noget andet interessant hurtigt vil fange de skuffede medlemmers opmærksomhed og dermed vil forblive medlemmer.6 kommentarer til Derfor dropper Netflix serier efter få sæsoner

 1. Mausen - kl. 08:17, 08-08-2019:

  Tjah, jeg har så den holdning at de skyder sig selv i foden, for de konstante lukninger gør at man ikke gider starte nye serier, for man ved historier aldrig afsluttes.

  Jeg har droppet mit abonnement ned til det mindste, og dropper det nok helt indenfor et par måneder.

  Netflix er ikke længere interessant, indholdet er ikke Netflix & Chill, men mere et afbrudt samleje…

 2. DJN - kl. 19:13, 08-08-2019:

  Mausen, tjoh, men problemet ligger nu mere i, at amerikanske tv-serier har det med at ende en sæson på en cliffhanger. Sådan har det været i årtier, og selv om utallige serier er blevet droppet uden ordentlig afslutning, har de åbenbart stadig intet lært.
  Hvis de kunne få fikset dét problem, ville det være ligegyldigt, om en serie stoppede efer to eller seks sæsoner.

 3. Jens - kl. 02:58, 09-08-2019:

  Tjaa de har lige annonceret at Lucifer får endnu en sæson, så den er nu oppe på 4 sæsoner. 4. Flixfilm - kl. 06:58, 09-08-2019:

  Hej Jens,

  Du har ret i at der kommer en mere sæson af Lucifer, men herefter er det også slut. Netflix har bekræftet, at der ikke kommer flere nye afsnit.

 5. Michael - kl. 16:47, 11-08-2019:

  @Jens

  Lucifer har allerede 4 sæsoner, så den kommer op på 5 sæsoner, når den nye kommer.
  men det bliver så også den sidste.

 6. latterligt! - kl. 12:52, 28-12-2019:

  I stedet for hele tide, at lave nye serier og film burde netflix altså gøre de igangværende serier færdige og ikke bare annullere dem efter 2-3 sæsoner.
  Det gør, at man næsten ikke har lyst til, at starte en ny serie af frygt for, at den bliver annulleret inden den er slut!

Skriv kommentar