Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Derfor er der ikke nye film på Netflix

Derfor er der ikke nye film på Netflix

24/03/2013 | Flixfilm

Netflix film danmarkMange efterlyser nyere film på Netflix og Netflix vil sandsynlig gerne kunne præsentere de nyeste film, men der er visse forhindringer. Vi vil her beskrive vejen som en ny film skal igennem, før den kan komme på Netflix og de andre streamingtjenester.

Film sendes først ud til biograferne. Derefter får de fysiske butikker og udlejningstjenester som iTunes og Blockbuster tildelt rettighederne, inden de herefter sendes videre til betalingskanaler og filmkanaler som Cmore og Viasat Film. Endelig kan almindelige tv-stationer som DR og TV2 få adgang til rettighederne, før filmene til allersidst bliver tilgængelige for on-demand streamingtjenester som Netflix, YouBio. Viaplay mv. Streamingtjenesterne er altså sidste led i distributionskæden.

En film skal som udgangspunkt have været igennem alle led, før den kan komme på Netflix. Der er selvfølgelig undtagelser og perioderne kan variere.

Kommunikationsdirektøren, Jon Evers hos Netflix udtaler, at rettighedsforhandling er en kringlet proces som kræver mange ressourcer. Ud af selskabets 1200 ansatte, arbejder 250 medarbejdere alene med rettigheder. Jon Evers kan godt forstå, at folk bliver skuffede når de finder ud af, at alle film ikke er tilgængelig på Netflix, som det er tilfældet med streamingtjenester af musik som Spotify og WIMP. Men modsat musikstreamingtjenesterne, betaler Netflix ikke for hver enkelt afspilning, men de er nødt til at betale for indholdet forud. Det er derfor dyrt, at have en masse film liggende på Netflix som folk ikke ser. Derfor kan man også opleve at indhold pludselig forsvinder fra Netflix.

LÆS OGSÅ:   Prisbelønnet detektiv-serie 'Monk' kommer på Netflix

Storfilm som Ringenes Herre er meget dyre i rettigheder og derfor er de oftest kun tilgængelige for en kortere periode, hvilket var tilfældet med Ringenes Herre som kun kunne ses på Netflix Danmark i december måned.

Artiklen fortsætter under annoncen
11 kommentarer til Derfor er der ikke nye film på Netflix

 1. Da Senzai - kl. 11:16, 24-03-2013:

  Jeg synes, at det er fedt, at I gør så meget ud af Flixfilm.dk. Jeg har skrevet det før, men gør det lige igen. I er bedre til at informere om Netflix end Netflix.dk selv er ^_^;

  Jeg krummer tæer, når jeg læser brugernes kommentarer på Netflix´s facebook side, og de skriver indlæg med store bogstaver, udråbstegn, og er for rasende til at læse deres indlæg igennem inde de poster.

  Mit indtryk er, at dem, der læser Flixfilm.dk er folk, der har rimeligt styr på Netflix, mens alle brokkehoveder, der ville have meget gavn af artikler som denne, er dem der kun tåger rundt på netflix.dk´s facebook side.

  Anyway, jeg synes I er super. Fortsæt det gode arbejde! 😀

 2. Henrik - kl. 11:34, 24-03-2013:

  Kan kun gentage hvad Da Senzai skriver.. Jeg checker herind flere gange om dagen, for at se om der er nyt guf på Netflix. 😀 Tak for jeres indsats, det er værdsat!

 3. Flixfilm - kl. 16:08, 24-03-2013:

  Mange tak for de pæne ord. Vi er glade for at I finder siden nyttig. 🙂 4. Dan Christensen - kl. 18:04, 25-03-2013:

  Jeg vil også lige starte med at rose den gode Info der findes her på flixfilm tak for det.

  Men den føde kæde der beskrives ovenfor holder ikke helt stik kigger du på viaplays indhold så er filmene meget nyere og kommer lige efter blockbuster. Jeg ved godt at Viasat film kanalerne har rettighederne men viaplay er en streamings tjeneste så de burde ikke have så nye film ifølge ovenstående.

  Vær ikke i tvivl jeg foretrækker netflix og det skyldes den kvalitet de sender i og mængden af indhold især på serier.

  Se andre tjensters synes jeg har alt for ringe stabilitet. Specielt viaplay.

  Mvh. Dan

 5. Flixfilm - kl. 19:09, 25-03-2013:

  Hej Dan,

  Vi mener, at fødekæden giver et korrekt billede af filmenes vej til streamingtjenesterne, men der er selvfølgelig undtagelser. Det danske har site Recordere har i øvrigt lavet denne grafik som ligeledes beskriver fødekæden: Link.

 6. marianne illum - kl. 19:02, 28-03-2013:

  hej hvorfor kan jeg ikke se flere af filmene, er det fordi jeg har det gratis lige nu eller bliver det ved med at være sådan, eller kommer der heller ikke flere film på netflix.

 7. Flixfilm - kl. 19:05, 28-03-2013:

  Hej Marianne,

  Hvilke film er det du ikke kan se? Hvis du har Netflix gratis har du adgang til alle filmene og serierne på Netflix. Der kommer flere film løbende, se evt. på forsiden.

 8. Ronni hansen - kl. 22:03, 12-05-2013:

  Hejsa.
  Jeg kan godt li netflix, et rigtig godt koncept.
  Hvis jeg skal gi et lille bitte minus, så er det at jeg savner de gode gamle danske film, jeg ved at de film bliver set meget og folk ser dem mere og mere, og så dyre tror jeg ikke at de er, så jeg håber inderligt at der kommer nogle gamle danske Dirch film på også i nærmeste fremtid

 9. Kristoffer - kl. 20:56, 13-05-2013:

  Hej!
  Mit store problem med Netflix er at der ikke er en “recently added” liste inde på selve Netflix.
  Hvor gode grunde der end kan være til hertil, betyder det dog i praksis at man med tiden ikke længere gider at søge hele Netflix igennem for at finde noget nyt.
  Som flere af mine venner ender jeg af samme grund nok med at shoppe vider til en anden streamingtjeneste, f.eks HBO som også har rigtig godt indhold…

 10. Jesper - kl. 22:24, 13-07-2013:

  Hvor er der flere nyere film på viaplay end på netflex? Virker mærkeligt nu når der står at de kan få filmene samtidig ???? Savner nyerer film..

 11. Jesper - kl. 20:19, 08-09-2013:

  Tror I det er muligt en gammel klassisk tv serie som yes minister og yes prime minister kommer på netflix? Blev helt nostalgisk over dem forleden og de kan da ikke være dyre eller svære at skaffe. Eller Allo Allo.

Skriv kommentar