Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Disney dropper eksklusiv aftale med Netflix USA

Disney dropper eksklusiv aftale med Netflix USA

09/08/2017 | Flixfilm

I 2012 indgik streamingtjenesten Netflix og det verdensberømte produktionsselskab Disney en eksklusiv aftale, som gav Netflix lov til at streame – eksklusivt og kun i USA – alle nye film og serier fra det velrennomeret firma.

Hvis man i USA dermed ville se ‘Viana’, ‘Zootropolis’, ‘Find Dory’ eller ‘Rogue One: A Star Wars Story’, var man nødt til at have abonnement til Netflix.

Nu er Disney imidlertid kommet på andre tanker for forleden annoncerede Disney, at de vil lancere deres egen streamingtjeneste og trække sig ud af aftalen med Netflix fra 2019. Streamingtjenesten vil først blive åbnet i USA hvorefter resten af verden følger.

Det skriver det amerikanske medie The Verge.

Annonceringen har givet panderynker hos Netflix, som har haft en klar konkurrencefordel med indholdet fra Disney, samt forbrugerne, der nu kan se frem til at skulle abonnere på “endnu” en streamingtjeneste hvis man både vil se indhold fra Netflix og Disney. Film og serier, der alle tidligere kunne findes på Netflix.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er dog ikke kun Netflix, som bliver ramt af det nye tiltag fra Disney. Konkurrerende streamingtjenester over hele verden, som har udbudt film og serier fra Disney, kan se frem til at få mindsket deres udvalg betragteligt når Disneys egen streamingtjeneste søsættes.

LÆS OGSÅ:   '3 Body Problem' slutter efter sæson 3

Selvom Netflix mister deres eksklusivitet til film og serier fra Disney, så vil de to mastodonter dog ikke kappet båndet helt. En talsperson fra Netflix udtalte i den forbindelse til The Verge;

“Vi vil fortsætte med at drive forretning med Walt Disney Company på mange fronter, herunder vores aftaler med Marvel TV (som er en del af Disney, red.).”

Det er usikkert hvad den nye strategi hos Disney kommer til at betyde for danske Netflix-medlemmer, men man kunne forestille sig at Netflix vil opruste deres produktion af originalt indhold frem mod 2019, således streamingtjenesten ligeledes vil kunne tilbyde et bredt udvalg af eksklusive titler – ligesom Disneys egen streamingtjeneste.

Ifølge udtalelserne fra Netflix, vil det stadig være muligt, at se Disney-film på Netflix Danmark i fremtiden. I hvor stort et omfang indholdet vil være tilgængeligt er dog usikkert.
Skriv kommentar