Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Dobbeltdrabet i Linköping bliver til Netflix-serie

Dobbeltdrabet i Linköping bliver til Netflix-serie

07/11/2022 | Flixfilm
Mattias Nordkvist har hovedrollen i ‘Gennembruddet’

16 år efter en otteårig dreng og 56-årig kvinde blev knivdræbt i Linköping i Sverige, erkendte en 37-årig mand for nylig det chokerende dobbeltmord.

Da dobbeltdrabet endelig blev opklaret efter 16 år, var det dog ikke på grund af politiets ihærdige efterforskning, men en slægtsforsker, som havde løsningen.

Netflix kan i dag afsløre, at historien, som er skrevet af journalist Anna Bodin og slægtsforsker Peter Sjölund, bliver til Netflix-serien ‘Gennembruddet’ på 5 afsnit.

Historien baserer sig på bogen ‘Genombrottet: Så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping’ fra 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det oplyser Netflix i en pressemeddelelse.

Dobbeltdrabet i Linköping var første første gang at et mord i Europa blev opklaret gennem slægtsforskning.

19. oktober 2004 blev den kun otteårige dreng Mohammed Ammouri dræbt med en kniv, da han var på vej til skole. Umiddelbart efter blev den 56-årige sproglærer Anna-Lena Svensson dræbt af samme våben.

Selvom gerningsmanden både efterlod sig mordvåbnet, samt blodspor og et hårstrå, kunne efterforskerne ikke finde frem til ham på grund af de metoder og den lovgivning, som var i Sverige på daværende tidspunkt.

Men efter en lovændring, som har ændret reglerne for brug af private DNA-registre, resulterede det i at find frem til en mistænkt, som senere erkendte sig skyldig i den 16 år gamle sag.

‘Gennembruddet’, som serien er blevet navngivet, er en dramatisering om den uventede helt, om et usandsynligt samarbejde og jagten på en morder. Men det er også en historie om, hvordan en uopklaret forbrydelse påvirker et samfund, og hvad der sker med mennesker, der står uden svar på “hvem?” og hvorfor?”.

LÆS OGSÅ   'Inside Man' - Morderisk BBC-serie kommer på Netflix

I hovedrollerne ses Peter Eggers (‘Fast Cash’) og Mattias Nordkvist (‘Vår tid er nu’) som henholdsvis politimester og slægtsforsker.

Instruktør Lisa Siwe udtaler, “Selvom det her er en fiktiv dramaserie om forbrydelsen, er det frem for alt en skildring af en menneskelig tragedie, hvor vi fokuserer på ofrene og efterforskningen frem for gerningsmanden. Det er en historie om den medfølelse og omsorg, der skal til for at komme videre, når der sker forfærdelige ting.”

“I vores serie følger vi de to hovedpersoner, mens de søger efter de svar ved at arbejde med to helt forskellige metoder. Slægtsforskeren går tilbage i tiden for at finde spor i kirkebøger og slægtstræer, mens politimanden går videre i sin søgen for at finde det næste spor til gerningsmanden,” slutter instruktør Lisa Siwe.

Der er ingen oplysninger om hvornår serien ‘Gennembruddet’ får premiere på Netflix Danmark.Skriv kommentar