Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » ‘Dronninggambit’ er et massivt streaminghit

‘Dronninggambit’ er et massivt streaminghit

24/11/2020 | Flixfilm

Dronninggambit netflix danmarkFor lidt over en måned siden havde ‘The Queen’s Gambit’ (‘Dronninggambit’ på dansk) premiere på Netflix og nu kan streamingtjenesten afsløre, at serien har slået forventninger.

‘The Queen’s Gambit’ er den meste sete mini-serie på Netflix nogensinde. Mere end 62 millioner husstande har set serien i løbet af de første 28 dage siden premieren.

Den slår dermed ‘Maniac‘, ‘Godless‘, ‘Unorthodox‘, ‘Unbelievable‘ og ‘When They See Us‘ som alle også er yderst populære.

Det skriver Netflix i en pressemeddelelse.

Serien handler om en pige på et børnehjem i 50’erne, der viser et utroligt talent for at spille skak, og kan se frem til et liv som stjerne, men hun kæmper også med afhængighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netflix kan desuden oplyse, at ‘The Queen’s Gambit’ har ligget i Top 10 i 92 lande, mens den har opnået førstepladsen i 63 lande, inklusiv England, Argentina, Israel og Sydafrika.

Foruden at være et massivt seerhit på Netflix, så har serien også sat gang i et fænomen;

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Family Switch'

– Romanen ‘The Queen’s Gambit’, som serien er baseret på, er nu røget ind på The New York Times bestseller liste – 37 år efter at den udkom.
– Søgninger på skak og sætningen “how to play chess” er på sidst højeste i ni år.
– Salg af skak spil på eBay er steget mere end 250%.
– Antallet af nye spillere på Chess.com er steget med 500%.

Mens at store dele af verden har kastet sig over serien, så var anmelder Lars Møller lidt mere afdæmpet i sin anmeldelse hvor han kvitterede med 4 stjerner og bl.a. skrev;

“’The Queen’s Gambit’ formår at gøre et parti skak til en intens magtkamp, hvor kvinden brillerer i en verden præget af mænd. Serien har dog for mange brikker at rykke rundt med og sætter derfor sig selv skakmat.”

Se ‘Dronninggambit‘ på Netflix Danmark.
Skriv kommentar