Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » EU får Netflix til at sænke billedkvaliteten

EU får Netflix til at sænke billedkvaliteten

20/03/2020 | Flixfilm

EU får Netflix til at sænke billedkvalitetenEU har beordret Netflix og andre streamingtjenester til at skrue ned for billedkvaliteten således at der bliver frigivet mere plads på internettet.

Et krav som Netflix har valgt at efterkomme, skriver CNN.

Hvad det præcist kommer til at betyde for de danske Netflix-medlemmer er usikkert, men EU opfordrer til at man kun kan streame SD og ikke HD for at undgå at nettet bryder sammen.

Det er dog ikke sikkert at det bliver tilfældet da Netflix allerede arbejder med dynamisk streaming-kvalitet, som baserer sig efter hvilken film eller serie man streamer. Animationsfilm kræver f.eks. ikke lige så høj bitrate, som naturfilm eller actionfilm.

Det er EU-kommissær Thierry Breton, der er ansvarlig for EU’s indre marked, som har haft en samtale med Netflix-grundlæggeren Reed Hastings om at sænke billedkvaliteten.

Artiklen fortsætter under annoncen

LÆS OGSÅ:   Nyt på Netflix (Uge 20 – 2024)

En talsperson fra Netflik har bekræftet henvendelsen og fortæller, at Reed Hastings og Thierry Breton skal snakke sammen igen torsdag for at diskutere de nærmere detaljer.

Nyheden om den lavere streamingkvalitet har naturligvis skabt ramaskrig blandt medlemmerne, som har købt det dyre Netflix-abonnement for netop at få en høj billedkvaliteten, som de risikerer at miste.

Netflix har endnu ikke udsendt en officiel meddelelse om tiltaget, men flere medier rapporterer at streamingtjenesten sammenlagt vil skære 25& af deres trafik væk fra det europæiske internet. Det sker altså ved at sænke billedkvaliteten i foreløbigt 30 dage.
Skriv kommentar