Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » EU vil fjerne landegrænserne på Netflix

EU vil fjerne landegrænserne på Netflix

10/12/2015 | Flixfilm

netflix logoNetflix Danmark tilbyder ikke de samme film og serier som man f.eks. kan se i Tyskland, England eller Holland, men det skal snart være slut hvis det står til EU-Kommissionen. EU vil nemlig snart fremsætte et forslag hvor EU-borgere får fri adgang til deres streamingtjenester uanset hvor de befinder sig i Europa. Det skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Dermed kan det snart være slut med at bruge ninja-tricks, som tvinger en adgang til et andet lands udvalg af film og serier – i hvert fald inden for Europa. Det betyder samtidig også, at man fremover vil kunne bruge Netflix i alle lande inden for EU og ikke blot de lande hvor streamingtjenesten på nuværende tidspunkt er tilgængelig. Man kan f.eks. ikke se Netflix i Grækenland, men dette vil altså ændre sig hvis forslaget bliver stemt igennem.

“Vi ønsker at sikre overførsel af indhold på tværs af grænserne. Folk, der lovligt køber indhold som film, bøger, fodboldkampe, tv-serier, skal kunne tage det med sig hvor som helst i Europa,” siger Andrus Ansip, næstformand for det digitale indre marked hos EU-Kommissionen.

LÆS OGSÅ:   Nyt på Netflix (Uge 15 – 2024)

EU-Kommissionen mener ikke, at det vil få Netflix og andre indholdstjenester til at stige i pris, da de åbne grænser blot vil få en marginal indvirkning på priserne. Samtidig vil tjenesterne blive mere attraktive, og der vil komme flere kunder i butikken, konkluderer EU-Kommissionen.

Forslaget bliver umiddelbart ikke vel modtaget af film- og tv-branchen, som mener at det vil gå udover deres indtjening og kvaliteten af film, da distributionsaftaler i de forskellige lande i dag er med til at finansiere produktionerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netflix hilser sandsynligvis forslaget velkommen da den amerikanske streamingtjeneste har et ønske om, at kunne tilbyde det samme udvalg af film og serier i alle lande, således der ikke vil være forskel på udbuddet hvad end man befinder sig i Holland eller Danmark.

Hvis forslaget bliver godkendt, forventer EU-Kommissionen at de åbne landegrænser kan blive en realitet i 2017.
3 kommentarer til EU vil fjerne landegrænserne på Netflix

 1. H Jensen - kl. 22:56, 28-08-2017:

  Hvor blev Downton Abbey af? Hvor kan man se hvilke film og serier, der er på vej væk?
  Mvh H Jensen

 2. Flixfilm - kl. 15:32, 30-08-2017:

  Hej H Jesen,

  Det kan du nederst på forsiden af https://www.flixfilm.dk.

 3. Tommy N. Rasmussen - kl. 23:54, 21-03-2018:

  Hej, hvornår kommer der nye afsnit af Danger mouse?
  Forhåbentlig meget snart.
  Mvh Tommy N. Rasmussen

Skriv kommentar