Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » For 10 år siden kom den første Netflix-serie

For 10 år siden kom den første Netflix-serie

08/02/2022 | Flixfilm

Lilyhammer netflix danmark

Det er næsten ikke til at tro, men i disse dage for 10 år siden havde den første originale serie fra Netflix premiere.

Der er ikke tale om ‘House of Cards’, som mange nok forbinder med begyndelsen på det Netflix vi kender fra i dag med utallige originale film og serier.

Det var derimod den norsk/amerikanske ‘Lilyhammer‘ med Steven Van Zandt (‘The Sopranos’) i hovedrollen, som blev udviklet i samarbejde med den norske tv-station NRK.

I ‘Lilyhammer’ kommer den tidligere mafiaboss Frank Tagliano under vidnebeskyttelse og han bliver derfor sendt til byen Lilyhammer i Norge. Han kan dog ikke ligge de dårlige vaner fra sig og kommer derfor hurtigt i politiets søgelys, da han begynder at styre det kriminelle miljø i byen Lilyhammer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første sæson havde premiere på streamingtjenesten den 6. februar 2012.

Danskere kunne dog ikke se ‘Lilyhammer’ ved premieren, da Netflix som bekendt først blev lanceret i Danmark senere på året. Det skete den 16. oktober 2012.

I anledning af seriens 10-årsjubilæum har Ted Sarandos, Netflix CEO, i en ny video mødtes med Steven Van Zandt fra ‘Lilyhammer’ for at vende fortiden. Se klippet nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ:   Netflix løfter sløret for 'Bridgerton' sæson 3

Ted Sarandos nævner blandt andet i videoen, at det med fortidens briller godt kan virke som et underligt valg, at starte ud med ‘Lilyhammer’, men at det i dag virker helt perfekt, da det viser at lokale serier og historier ikke er nogle hindring for succes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser blandt andet den sydkoreanske ‘Squid Game‘, som er blevet den mest sete serie nogensinde, samt den danske ‘Kastanjemanden‘, der ikke kun blev en stor succes i Danmark, men også i udlandet.

Netflix-chefen afsløre også, at ‘House of Cards’ med Kevin Spacey rent faktisk var den første Netflix-serie, men at ‘Lilyhammer’ overhalede den indenom.

Selvom at ‘Lilyhammer’ havde premiere på Netflix for 10 år siden, så kan alle tre sæsoner stadig findes og streames på streamingtjenesten.

Se ‘Lilyhammer‘ på Netflix Danmark.
Skriv kommentar