Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Gratis streamingtilbud i København tages op til overvejelse

Gratis streamingtilbud i København tages op til overvejelse

21/02/2020 | Flixfilm

Gratis streamingtilbud i København tages op til overvejelseI begyndelsen af februar vågnede københavnske filmelskere op til et chok, da Københavns Biblioteker kunne meddele, at de havde opsagt aftalen med den gratis streamingtjeneste Filmstriben.

Flixfilm.dk kunne som det første medie berette, at borgere i København dermed ikke længere kunne låne gratis film og serier fra den 1. marts.

Beslutningen gik ikke ubemærket hen, og derfor har Kultur- og Fritidsudvalget i København valgt at tage beslutningen op til overvejelse.

Den 26. februar vil udvalget mødes igen og vurdere om borgere i København alligevel skal have fri adgang til “bibliotekernes Netflix”, som er et supplement til de kommercielle filmtjenester såsom Netflix, Viaplay og HBO Nordic.

Årsagen til genovervejelsen sker fordi indstillingen, der lå til grund for udvalgets vurdering, indeholdt to konkrete fejl. Den ene fejl angår antallet af lånte film, der var opgjort til 53.431; dette var imidlertid antallet af unikke brugere, mens det korrekte antal lånte film var 228.479.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Blood & Gold'

Artiklen fortsætter under annoncen

Den anden fejl var, at det var angivet, at langt de fleste brugere ser en enkelt film om året. Der skulle i stedet have stået, at 16.863 brugere (ud af 53.431 brugere) kun ser en enkelt film om året.

Herudover var den oprindelige tanke, at københavnere skulle kobles på et alternativ filmtilbud – lignende Filmstriben, men eftersom dette på nuværende tidspunkt har lange udsigter, anbefaler Kultur- og Fritidsforvaltningen, at abonnementet på ”Filmstriben hjemmefra” gentegnes.

Hvorvidt borgere i København fortsat vil have adgang til Filmstriben afgøres den 26. februar 2020.
Skriv kommentar