Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Hvad betyder stjernerne på Netflix?

Hvad betyder stjernerne på Netflix?

22/12/2015 | Flixfilm

netflix indhold danmarkDu har sikkert bemærket stjernerne, som befinder sig ved siden af de tusindvis af film og serier på streamingtjenesten Netflix, men hvad betyder de egentlig? Lad det være sagt med det samme; bedømmelserne er ikke alene et udtryk for hvorledes andre Netflix-medlemmer synes om den pågældende film eller serie.

Stjernerne er næsten udelukkende et udtryk for din egen smag og hvad du hidtil har set på Netflix. Det er således ikke en karakterskala, som der f.eks. kendes fra IMDB, som er baseret på brugernes anmeldelser. Karakterskalaen på Netflix overvejer heller hvorvidt titlerne har fået gode anmeldelser i pressen eller om de generelt er populære.

Netflix deres karakter på dine egne bedømmelser og seervaner, og benytter dertil en algoritme til at anbefale dig film og serier. Endvidere benytter Netflix andre faktor som de genre og undergenre, du har bedømt, din streamingaktivitet, tilgængeligt udvalg og hvorledes andre medlemmer med samme preferencer som dig har bedømt film og serierne.

LÆS OGSÅ   'Servant of the People' med Volodymyr Zelenskyj kommer på Netflix

Hvis du oplever, at mange film og serier har lave karakterer, selvom det er nogle du godt kan lide eller blot ser en masse som du ikke kan lide, så er den bedste løsning, at begynde at bedømme de ting du ser. For jo flere ting Netflix lærer om dig, jo bedre forslag kan de også give dig og mere præcise bliver deres anbefalinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når du anmelder film og serier, så betyder stjernerne således;

1 stjerne: Hader den
2 stjerner: Kan ikke lide den
3 stjerner: Kan lide den
4 stjerner: Kan virkelig godt lide den
5 stjerner: Elsker den

Du kan se hvilke film og serier du har bedømt ved at klikke på Bedømmelser under Min Profik-sektionen under Din Konto.
3 kommentarer til Hvad betyder stjernerne på Netflix?

 1. Kasper - kl. 20:41, 22-12-2015:

  Jeg undrer mig mere over hvorfor Netflix anbefaler en liste med film, som de tror jeg vil synes godt om.. men når man så kigger på hvor meget de tror jeg vil give af stjerner, så er det bare på 1 eller 2 stjerner. Hvorfor anbefale film som jeg højst sandsynligt ikke vil kunne lide?

 2. Flemming Madsen - kl. 21:31, 22-12-2015:

  Hej Flixfilm
  Det er desværre ikke rigtigt længere – Tidligere var det sådan ja, og Netflix har brugt MANGE penge på udvikling af algoritmen, men de er gået væk fra denne model, og nu er stjernerne udelukkende baseret på brugeres anmeldelser.

 3. Flixfilm - kl. 21:45, 22-12-2015:

  Hej Flemming Madsen,

  Vi mener nu stadig det fungerer således. Netflix beskriver det også her: Link.

  Før Netflix fik nyt interface, havde de en karakterskala hvor man kunne se hvor mange stjerner andre brugere i gennemsnit havde givet titlerne og en skala med hvor mange stjerner Netflix mente man selv ville give titlen. Disse to skalaer er nu væk og erstattet eller sammenkogt med den som er beskrevet i artiklen.

Skriv kommentar