Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Kulturminister: Netflix kan levere public service

Kulturminister: Netflix kan levere public service

05/05/2017 | Flixfilm

Public service er ikke kun noget som danske flow-tv kanaler som DR og TV 2 kan levere – Netflix kan sagtens også.

Det fortæller kulturminister Mette Bock (LA) i et interview til Altinget.dk.

“For mig er det ligegyldigt, om afsenderen hedder det ene eller det andet. Jeg er ikke optaget af, hvilken platform eller kanal, det drejer sig om. Jeg er mere optaget af indholdet, og af at alle generationer er sikret adgang til det,” siger Mette Bock.

Kulturministeren åbner dermed op for at Netflix på ligefod med andre medier skal kunne lave statsstøttet medieindhold.

Det er især problemet med at fange de unge, som får Mette Bock til at tænke i andre baner; “Vi kan producere alt det dejlige danske kvalitetsindhold, vi vil, men hvis vi ikke kan få de unge til at bruge det, så kommer vi ingen vegne.”

LÆS OGSÅ:   Se trailer til den nye danske Netflix-film 'A Beautiful Life'

Artiklen fortsætter under annoncen

En undersøgelse fra DR Medieforskning viser at Netflix og YouTube er de største “tv-kanaler” i Danmark – målt på tidsforbrug.

Altinget havde fanget Mette Bock på konference om fremtidens danske medieindhold i Odense, hvor også to gymnasieelever bekræftede at de ville se flere statsstøttet tv-programmer fra DR3 hvis de var tilgængelige på Netflix.

”Når unge mennesker siger, at de ville se mere DR, hvis det lå på Netflix, så er det en del af en virkelighed, at de tænker sådan. Det lytter jeg til. Og det noterer jeg mig,” fastslår Mette Bock.
Skriv kommentar