Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Luc Besson i snak med Netflix om filmaftale

Luc Besson i snak med Netflix om filmaftale

01/02/2018 | Flixfilm

Den anerkendte franske filminstruktør Luc Besson, som har stået bag bl.a. ‘Det Femte Element’, ‘Lucy’ og sidste års store sci-fi-eventyr ‘Valerian and the City of a Thousand Planets’ er i diskussion med Netflix om at producere et antal spillefilm eksklusivt til streamingtjenesten.

Det skriver det amerikanske medie Deadline.

Årsagen til forhandlingerne skal findes hos Luc Bessons filmselskab EuropaCorp, som i en længere årrække har været i finansielle problemer – som ikke er blevet mindre efter at storsatsningen ‘Valerian and the City of a Thousand Planets’ ikke blev den helt så store succes ved billetlugerne som forventet.

Aftalen indebærer, at Luc Besson skal instruere en række film til Netflix, som vil blive markedsført som ‘Netflix Originals’, og med budgetter i omegn af $30 millioner. Et væsentlig mindre budget end det var tilfældet med ‘Valerian …’ fra 2017, som kostede mere end 200 millioner dollars.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deadline rapportere også at Netflix højest sandsynligt i samme ombæring vil få adgang til EuropaCorps katalog, som indeholder velkendte filmtitler som ‘Taken’ og ‘Transporter’.

LÆS OGSÅ   Se trailer til rum-thrilleren 'Stowaway' med en besætning på kurs mod døden

Netflix købte sidste år tegneserieforlaget Millarworld, hvilket samtidig var streamingtjenestens første opkøb nogensinde. Hvis Netflix køber sig ind i Luc Bessons EuropaCorp, kunne man forestille sig at den franske instruktør vil få adgang til historierne fra Millarworld, som tidligere har lavet Kick-Ass, Kingsman og Old Man Logan. Et samarbejde, som kan bane vej for unikke og interessante film.

Luc Besson har skrevet og instrueret utallige film hvor – foruden førnævnte – ‘Leon’, ‘Nikita’ nok er de mest velkendte fra franskmanden. På nuværende tidspunkt arbejder han på actionthrilleren ‘Anna’ med blandt andet Cillian Murphy, Luke Evans og Helen Mirren på rollelisten    Skriv kommentar