Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Måling: Flere streamer Netflix end DR TV

Måling: Flere streamer Netflix end DR TV

20/09/2019 | Flixfilm

netflix logo 1Danskerne elsker at streame film og serier på Netflix, som er blandt Danmarks mest populære streamingtjenester.

Det er budskabet i en ny undersøgelse fra Det Danske Filminstitut, som har undersøgt forbrugsmønstret af underholdning hos danskerne.

Mere end halvdelen af danskerne anvender Netflix, når de streamer fiktionsfilm og fiktionsserier. Det er flere end public service-finansieret DR TV. I alt svarer 56% af de bruger Netflix, mens 51% svarer DR TV.

Unge streamingforbrugere holder sig dog ikke udelukkende til Netflix. Undersøgelsen viser nemlig at 15-25 årige bruger i gennemsnit 4,5 forskellige streamingtjenester, heriblandt HBO Nordic, TV2 Play, Cmore, Viaplay og Viafree.

Måling tegner også et billede af at streaming ikke længere er forbeholdt unge mennesker. Der er således sket en stigning af streaming på mere end 32% hos de 50-65-årige. der har været lidt længere end de unge om at hoppe ombord i de nye digitale muligheder for at se film og serier via streamingtjenesterne, siden 2017, hvor seneste undersøgelse blev foretaget.

LÆS OGSÅ:   'Sygeplejersken' hitter i udlandet

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere undersøgelse har vurderet, at 500.000 danskere har abonnement til den amerikanske film- og serie-tjeneste. Netflix oplyser ikke de officielle tal.

Filminstituttet har også undersøgt hvilke filmgenre danskerne ser mest når de streamer. Den mest populære genre er krimi efterfulgt af komedie, dokumentar, drama og action.

Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Der er gennemført i alt 2.500 internetinterviews med 15-79-årige.

Læs hele undersøgelsen på Det Danske Filminstituts hjemmeside.
Skriv kommentar