Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Nej – Netflix er ikke klimasynder

Nej – Netflix er ikke klimasynder

26/03/2021 | Flixfilm

klima co2 netflix synderMen det kommer naturligvis an på hvor mange timer du streamer!

I 2018 kunne flere danske medier skriver, at Netflix og streaming var en af de helt store og oversete klimasynder.

“Hvis man ser to timers Netflix hver dag året rundt, svarer CO2-udslippet til at flyve 384 kilometer i en flyvemaskine, spise seks kilogram oksekød eller køre lidt under 1000 kilometer i en ny bil”, lød det fra Torsten Hasforth, seniorøkonom i Dansk Energi, til Politiken i 2018.

Beregningerne var foretaget i samarbejde mellem DTU, Aarhus Universitet og Dansk Energi, men nu har Netflix for første gang afsløret deres “carbon footprint”, som på dansk kan oversættes til klimaaftryk.

Det skriver det amerikanske magasin Wired.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved hjælp af værktøjet DIMPACT, der udviklet af forskere på University of Bristol, har Netflix regnet sig frem til, at en times streaming i 2020 brugte mindre end 100 gram CO2e.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Afgrunden'

Det svarer til, at køre mindre end 400 meter i en gennemsnitlig personbil.

Ifølge forsker Bernardi Pranggono hos Sheffield Hallam University er dette et acceptabelt niveau, men pointerer at streaming generelt er en unødvendig gode.

“Det bedste er at gå ud i haven i stedet for at streame Netflix, men det er betydeligt bedre end at køre 30 minutter for at komme til sin nærmeste biograf,” lyder det fra forskeren.

Netflix påpeger, at de ingenlunde er færdige med at reducere deres klimaaftryk. Med rapporten vil streamingtjenesten optimere deres service for at blive grønnere, blandt andet ved at stoppe afspilningen hurtigere hvis ingen alligevel ser med, eller lægge pres på Amazon Web Service, hvilket er datacentrene, som Netflix benytter.
Skriv kommentar