Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix-abonnement stiger max. 7 kr. fra årsskiftet

Netflix-abonnement stiger max. 7 kr. fra årsskiftet

07/04/2014 | Flixfilm

netflix moms danmarkForleden skrev vi en artikel om en forestående lovgivning der vil betyde, at skal betale moms i Danmark, i modsætning til Luxembourg hvor streamingtjenesten er placeret. Hvis lovgivningen bliver gennemført skal Netflix til at betale 25% i moms og prisen på et abonnement vil derfor øjensynligt stige til omkring 100 kr. om måneden. Nu viser det sig dog at en eventuel prisstigning ikke forventes, at blive så høj alligevel. Det skriver Børsen.

Det er blevet fremlagt i flere medier, at Netflix kun betaler 3% i moms i Luxembourg, men det afviser Netflix nu selv. Joris Evers, kommunikationsdirektør hos Netflix, fortæller at streamingtjenesten betaler 15% moms i Luxembourg og en flytning af momsen til Danmark, derfor ikke vil give anledning til så stor en prisstigning som anført i medierne. Et Netflix-abonnement vil derfor kun stige til 86 kr. mnd., hvilket er 7 kr. mere end den nuværende abonnementspris.

I så fald lovgivningen bliver lavet om fra årsskiftet og Netflix skal til at betale moms i Danmark er det dog ikke sikkert, at de danske Netflix-medlemmer vil opleve en prisstigning, men Netflix vil dog ikke afvise en eventuel ændring af prisen. “Det er for tidligt at sige (om prisen stiger, red.) Januar 2015 er for langt væk,” udtaler Joris Evers.

LÆS OGSÅ:   Tredje og sidste sæson af 'Vikings: Valhalla' får snart premiere

Lovgivning er på nuværende tidspunkt beskrevet således, at en virksomhed skal betale moms i det land hvor den har placeret sit hovedkvarter. Netflix og andre virksomheder som Apple iTunes, HBO Nordic, Skype, Saxo og Amazon har alle valgt at placere deres hovedkvarter i Luxembourg, da momssatsen i dette land er en af de laveste i Europa. Hvis lovgivningen ændres skal virksomhederne nu betale moms i det land som de sælger deres ydelser og ikke hvor de er placeret.

Artiklen fortsætter under annoncen
Skriv kommentar