Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix afslører hemmelighederne ved den egyptiske gravplads Sakkara

Netflix afslører hemmelighederne ved den egyptiske gravplads Sakkara

19/10/2020 | Flixfilm

Netflix afsloerer hemmelighederne ved den egyptiske gravplads Sakkara mumieDen 28. oktober går Netflix på opdagelse under sandet på det historiske begravelsessted Sakkara (eller Saqqara) i Egypten.

I dokumentarfilmen ‘Secrets of the Saqqara Tomb’ finder et hold lokale arkæologer en hidtil ukendt og urørt ægyptisk grav i området Sakkara, hvor også den ældst kendte pyramide, Saqqaras 6-trinede trappepyramide, befinder sig.

Se trailer nederst i artiklen.

Efter udgravningen af oldtidsgraven for landets konger tilknyttet oldtidshovedstaden Memphis, der blev grundlagt af kongerne i 2. dynasti, forsøger egyptiske arkæologer at afkode historien bag det utrolige fund.

Graven, som ikke har været åbnet i 4500 år, viser sig at gemme på en kongelig præst ved navn Wahtye og 55 statuer hugget ind i væggene – hvilket gør den til den mest dekorerede grav, der nogensinde er fundet på denne kongelige kirkegård, mens mere end 300 genstande også er blevet udgravet, heriblandt den første mumificeret løveunge, der nogensinde er fundet i Egypten.

LÆS OGSÅ:   Netflix streamer hotdogspisningskonkurrence

Artiklen fortsætter under annoncen

Dokumentarfilmen graver også dybere i aldrig tidligere besøgte passager, skakter, og hemmeligheder, som ender med at blive er ét af Egyptens mest betydningsfulde fund ved begravelsesstedet i næsten 50 år.

Se ‘Secrets of the Saqqara Tomb’ på Netflix Danmark den 28. oktober.
Skriv kommentar