Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix afslører hvilke serier vi ‘binger’

Netflix afslører hvilke serier vi ‘binger’

09/06/2016 | Flixfilm

netflix binge danmarkNetflix har netop offentliggjort helt nye tal, der viser, hvilket tempo vi ser forskellige serier i. Tallene afslører blandt andet, at vi binger og ser spændende thriller- og gyserserier som The Fall, Braking Bad hurtigt, mens vi bruger længere tid på at fordybe os i dramaer, som House of Cards og Narcos. Nedenfor kan du se en grafik over de serier Netflix-medlemmerne bruger kortest/længst tid på at se.

Over hele verden sætter Netflix-brugere deres egne standarder for, hvordan de vil se tv. I stedet for at se ét afsnit af en serie om ugen kan brugerne vælge at binge deres yndlingsserier. Hvis man vil, kan man se en hel sæson på en uge, hvilket er gennemsnittet for binging. Selvom binging er blevet den nye standard, er det ikke alle serier, vi ser i samme tempo. Det viser en helt ny ’Binge Skala’ fra Netflix, som indikerer, hvilke serier vi ser hurtigt, og hvilke serier vi nyder over længere tid.

Netflix har undersøgt globale seervaner på mere end 100 portefølje TV serier i mere end 190 lande, og undersøgelsen viser, at når brugerne er opsatte på at se en serie færdig, ser de i gennemsnit lige over to timer dagligt. Graver man dybere ned i seervanerne, er forskellen i tempoet afhængig af de forskellige serier. Hvis fortælletempoet har masser af energi og godt tempo, bliver serien typisk set hurtigt, mens dramaserier, der giver mere stof til eftertanke, typisk ses over en længere periode.

Netflix’ ’Binge Skala’ viser, at serier som Sense8, Orphan Black og The 100 fanger opmærksomheden og pirrer sanserne i så høj grad, at det kan være svært at slukke for skærmen igen. Også thriller- og gyserserier som The Walking Dead, American Horror Story og The Fall er så spændende, at vi ikke kan slippe dem igen og derfor får set en hel sæson i løbet af kort tid. Ligeledes har vi tendens til ”lige at snuppe et afsnit mere”, når vi ser komediedramaer som Orange is the New Black, Nurse Jackie og Grace & Frankie.

LÆS OGSÅ:   Jeff Daniels som skruppelløs boligspekulant i miniserien 'En stor mand'

Måske ikke så overraskende ligger serier med mere komplekse handlingsforløb som House of Cards og Blood-line i den anden ende af skalaen, hvor vi typisk ser serierne i et langsommere tempo. Det kan heller ikke un-dre, at vi bruger længere tid på at se dramaserier som Peaky Blinders og Mad Men, der foregår i en anden tid, og hvor vi måske gerne vil dvæle ved detaljerne. Mindre åbenlyst er det dog, hvorfor vi også bruger lang tid på at se komedier som BoJack Horseman, Love og Unbreakable Kimmy Schmidt. Dog har mange komediese-rier i dag en samfundskommentar, og kombineret med karakterer, der både er underholdende men også realistiske kan det få os til at se dem i et langsommere tempo.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som Binge-skalaen indikerer, kan seeroplevelsen variere fra det emotionelle til det tankevækkende,” siger Cindy Holland, Vice President of Original Content hos Netflix. ”Netflix hjælper seerne med at finde en serie, de kan binge uanset humør eller situation, ligesom Netflix også giver frihed til at se serier i præcis det tem-po, man ønske – ligegyldigt om man er til tankevækkende dramaer som Bloodline eller grin og power i Orange is the New Black.”

netflix binge danmark
Skriv kommentar