Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix: “Anbefalingerne virker halvdelen af gangene”

Netflix: “Anbefalingerne virker halvdelen af gangene”

12/10/2019 | Flixfilm

reed hastings netflix danmarkStreamingtjenesten Netflix er berømt og berygtet for deres algoritmer, som baseret på massive mængder af brugerdata anbefaler film og serier til deres medlemmer.

Alle brugere på Netflix har dog nok oplevet på et eller andet tidspunkt, at algoritmen ikke altid rammer helt korrekt.

Samme oplevelse har Netflix-chefen Reed Hastings, som var med til at grundlægge DVD-udlejningsvirksomheden, som senere udviklede sig til en online streamingtjeneste, i 1997.

Til Danmarks Radio udtaler Reed Hastings i forbindelse med et besøg i København;

– “Altså drømmen er jo, at algoritmen skal virke så godt, at alt, hvad du klikker på, fungerer for dig. For mig fungerer det cirka halvdelen af gangene lige nu,” lyder det fra Netflix-grundlæggeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han indrømmer dermed, at anbefalingerne ikke altid rammer rigtigt, men tilføjer;

– “Jeg stoler i hvert fald nok på den (algoritmen, red.) til at prøve. Det gode ved Netflix er jo, at man ikke skal købe indholdet. Det sidste, jeg har set, var den franske serie ‘Family Business’. Det handler om en familie, der prøver at gå fra slagtervirksomhed til cannabis, fordi det er ved at blive lovligt. Den er super cute,” pointerer Reed Hastings.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Goyo'

Selvom algoritmen ikke altid rammer plet, opfordrer Hastings dermed til at man prøver de anbefalede film og serier af alligevel – det koster jo ikke noget.

I interviewet, som kan læses i sin fulde længde på dr.dk er Netflix-grundlæggeren særdeles åbenhjertig og fortæller endvidere, at der er for meget bras og for lidt, der er virkelig godt.
1 kommentar til Netflix: “Anbefalingerne virker halvdelen af gangene”

  1. Claus - kl. 18:59, 16-10-2019:

    “Min liste” på netflix virker også kun halvdelen af gangene, især på apple tv er det helt galt. Jeg kan se måske 50% af de film jeg har tilføjet, resten er bare forsvundet. Men søger jeg på dem enkeltvis er de stadig på netflix, og står markeret som værende på min liste.. Det er hvad der sker når et firma ikke har nok konkurrence:/

Skriv kommentar