Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Netflix bekæmper piratkopiering

Netflix bekæmper piratkopiering

21/04/2013 | Flixfilm

netflix piratkopiering download danmarkIfølge en spørgeskemaundersøgelse foretaget af YouGov på vegne af YouBio, er streamingtjenesterne med til at bekæmpe piratkopiering i Danmark.

Netflix, HBO Nordic og YouBio blev alle lanceret i slutningen af 2012 og med gratis prøveperiode og massiv medieomtale, har det fået danskernes forbrug af piratkopiering til at flade. Mellem 28 og 36 pct. af dem, der erkender at have et ulovligt forbrug, siger, at de gør det mindre sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Hertil oplyser to tredjedele, at årsagen til det faldende ulovlige forbrug er, at der findes lovlige alternativer med et billigt eller godt udbud af film og serier. Hvis tendensen – trods påvirkningen fra introduktionsperioden og mediehypen – holder, tyder det på, at de nye on-demand tjenester er så attraktive, at de faktisk er i stand til at bremse udbredelsen af piratkopiering og på sigt reducere omfanget markant.

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes'

Undersøgelsen viser også, at ca. 14 pct. af alle personer i alderen 20-65, streamer eller downloader film og tv-serier ulovligt fra nettet. Hertil oplyser 73 pct. af respondenterne, at de bruger ulovlige metoder for, at få adgang til helt nye film eller tv- serier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bruger du ulovlige metoder til at se film og er dit forbrug af ulovlige downloads faldet efter at streamingtjenesterne er kommet til Danmark?
Skriv kommentar