Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix bruger 30-35% af båndbredden hos Telenor

Netflix bruger 30-35% af båndbredden hos Telenor

29/08/2014 | Flixfilm

netflix internet danmarkI forbindelse med den igangværende kamp mellem den danske filmbranche og teleselskaber er det kommet frem, at streamingtjenesten Netflix står bag 30-35% af trafikken hos Telenor.

At Netflix benytter 30-35 procent af båndbredden hos Telenor, stemmer meget overens med en lignende undersøgelse fra USA tidligere på året. Har viste tallene nemlig, at Netflix til tider har ansvaret for 32 procent af det samlede internetforbrug i USA.

Det er Jakob Willer, direktør for brancheforeningen Teleindustrien, der har fremlagt tallet fra Telenor som et led i diskussionen om hvorvidt teleselskaberne skal begynde at yde tilskud til den danske filmbranche, der efter lider under manglende DVD- og biografindtægter.

Jakob Willer argumenterer, at teleselskaberne tjener gode penge på at tilbyde en god internetforbindelse således danskerne kan se film og serier på for eksempel Netflix. Filmbranchen ønsker umiddelbart, at teleselskaberne tilsammen skal betale 62,5 millioner kroner om året.

LÆS OGSÅ:   Will Ferrell i ny Netflix-serie; 'Golf'

Streamingtjenesten Netflix kæmper en lignende kamp i hjemlandet i USA, men her er det ikke filmbranchen, der ønsker ekstra penge, men teleselskaberne som vil have penge for at sikre en høj internethastighed. Da Netflix benytter omkring 30% af trafikken mener teleselskaberne, at streamingtjenesten skal være med til at betale for de massive investeringer det kræver for at kunne opretholde en god internetforbindelse. Ellers truer selskaberne med at sænke hastigheden på Netflix således brugerne vil opleve længere ventetider og dårligere billedkvalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netflix kæmper dog imod teleselskabernes krav, men har alligevel set sig nødsaget til at indgå aftaler med de største teleselskaber for fortsat at kunne tilbyde deres medlemmer en god Netflix-oplevelse.
1 kommentar til Netflix bruger 30-35% af båndbredden hos Telenor

 1. lars - kl. 22:17, 29-08-2014:

  Synes jeres udvalg er virkelig ringe.
  Overvejer seriøst at droppe mit abonnement.
  Der er alt for meget brasog manglende kvalitet.
  Søgefunktionen er ad helvede til.
  Når man gerne vil se film så er det langvarigt at gennemgå det ret så lille udbud. Til sidst 6 ud af 10 opgiver jeg og slukker for lortet

Skriv kommentar