Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Netflix-dokumentar nomineret til Oscar

Netflix-dokumentar nomineret til Oscar

16/01/2015 | Flixfilm

virunga oscar netflixForleden blev årets Oscar-nomineringer afsløret og her var Netflix-dokumentaren Virunga, om en gruppe modige menneskers kamp for at beskytte Virunga National Park i Congo, blandt de nominerede i kategorien; bedste dokumentarfilm.

Virunga, som den amerikanske skuespiller og filantrop Leonardo DiCaprio har produceret, handler om en gruppe parkbetjente, der sætter livet på spil for at redde Afrikas mest dyrebare nationalpark og de truede gorillaer, som lever der. Gruppen kæmper for at beskytte parken, som er på UNESCOS verdensarvsliste, fra bevæbnede militser, krybskytter og andre mens et oprør bryder ud.

Netflix købte sidste år de eksklusive rettigheder til Virunga og den fik premiere på streamingtjenesten i november 2014.

Det er ikke første gang en Netflix-dokumentar er blevet nomineret til en Oscar. Sidste år var det The Square om protesterne på Tahrir-pladsen fra omstyrtelsen af Hosni Mubarak i 2011 til afsættelsen af Mohammed Morsi i 2013. The Square tabte dog til dokumentarfilmen Twenty Feet From Stardom.

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'Stranger Things' – sæson 4, del 1

Artiklen fortsætter under annoncen

Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix, udtalte i forbindelse med nomineringen; “Vi er så taknemmelig for denne anerkendelse af Oscar-akademiet – at modtage vores anden nominering for andet år i træk er spændende.”

Se Virunga på Netflix Danmark: Link.
Skriv kommentar