Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix dropper populær filmaftale og satser på egne film

Netflix dropper populær filmaftale og satser på egne film

31/08/2015 | Flixfilm

I en bemærkelsesværdig og ærlig artikel har Netflix annonceret, at de har valgt ikke at forny en aftale med det amerikanske filmselskab Epix, som sikrede streamingtjenesten rettigheder til populære film som Hunger Games: Catching Fire, World War Z, Interstellar og Transformers: Age of Extinction.

Beslutningen rammer i første omgang ikke de danske Netflix-medlemmer da aftalen kun omfatter det amerikanske marked, men den markerer et holdningsskifte hos streamingtjenesten Netflix, som meget vel kan blive aktuelt i de øvrige Netflix-lande.

Tidligere på året udtalte Netflix, at de fremover vil sikre, at de samme film og serier vil være tilgængelige i alle lande, uanset om man befinder sig i USA, Tyskland eller Danmark. Det er denne holdning samt et ønske om eksklusivt indhold, som nu betyder, at Netflix dropper en populær filmaftale. Netflix har øjensynligt ikke kunne indgå en verdensomspændende aftale og skriver hertil, at filmene også fremover ville kunne ses hos andre streamingtjenester og tv-kanaler og det dermed ikke vil være eksklusivt indhold for Netflix.

LÆS OGSÅ:   Nye film og serier på Netflix (Uge 23 – 2024)

Netflix erkender, at beslutningen nok vil skuffe nogle Netflix-medlemmer, men minder om at streamingtjenesten i øjeblikket samarbejder med en lang række skuespillere og instruktører om nye film, heriblandt Brad Pitt, Ricky Gervais, Judd Apatow, Angelina Jolie, Sofia Coppola og Adam Sandler.

I Danmark har Netflix blandt andet en filmaftale med Warner Brothers og hvorvidt denne også vil blive droppet når kontrakten udløber, hvis Netflix ikke kan få de eksklusive rettigheder, vil tiden vise. I USA har Netflix f.eks. indgået en eksklusiv aftale med The Walt Disney Company, hvilket betyder at streamingtjenesten fra 2016 bliver det eneste sted hvor man kan se filmene fra Disney, Pixar, Lucasfilm, Marvel mv.

Artiklen fortsætter under annoncen
8 kommentarer til Netflix dropper populær filmaftale og satser på egne film

 1. P.L. - kl. 15:15, 31-08-2015:

  Jubiii :/, de dropper aftaler på gode “nyere” film og serier til fordel for deres egne halv/hel dårlige film/serier, samt hæver priserne.

  Jeg opsiger mit abb. og tegner et ved en af konkurrenterne, gider ikke jeres samling af gamle film og serier hvor der mangler flere sæsoner samt jeres egne skod produktioner.

  Tak for denne gang Netflix.

 2. Brian - kl. 16:27, 31-08-2015:

  P.L: Tror ikke du har set meget af Netflixs meget anmelderrøst film/serier hvis du skriver sådan noget vrøvl. Men det er interessant at du skriver til Netflix her, da siden heder flixfilm og som de skriver på hver side, “Denne side er ikke associeret med Netflix, Inc”

  Alt i alt kommer denne besked fra Netflix ikke som en chok. Der var ingen i underholdingsmedia som ment at en verdensomspændende aftale var muligt… og det er også lige meget da vi alle kan se Netflix fra hele verden med en gratis VPN service til samme pris.

 3. Mick - kl. 17:17, 31-08-2015:

  Må man så høre hvor du ville gå hen, hvis du dropper Netflix P.L? Så nævn en tjeneste som er bedre og lovlig 🙂 syntes virkelig at det en fed udmelding de kommer med, og ser spændene ud med den Disney aftale fra 2016. Jeg håber dog på at Disney laver deres egen tjeneste på sigt. Jeg ville ønske at blockbuster.dk ville ha den samme holdning. Der er virkelig meget lort og så skal man en dag betale 39 kr pr film for det. De burde virkelig arbejde på at skille sig ud. Men pt vil jeg forsæt med at nyde Netflix 🙂 4. Bo - kl. 18:37, 31-08-2015:

  Men det er da rigtigt at det virker Sq da helt hen i vejret at opsig nogle så gode film før vi overhoved har fået dem på.
  Og desuden er det da en ned gang i udvalg af film ud anset hvad. Med mindre netflix sætter hastigheden op på egen produktion af film, men de kan jo nok Iker lave den hurtigere end nu. Og der til kommer det at netflix har fået den dumme idé at sende kun et afsnit hver uge på deres serier , jubii . ville man kun have et afsnit om ugen så hvad man Sq da bare kun haft alm. Tv Kanaler. Nå man har en tjeneste som netflix så r det Sq da for at kunne se det man selv vil nå man vil og ikke nå netflix vil.
  Netflix bliver Sq dårligere og dårligere.
  I starten blev de bedre og bedre. Skuller tro der var kommer nyt direktør fra en TV kanal for de kær det f… Snart som en alm TV kanal.
  Tag jer sammen Netflix

  P.s
  Glemte jeg at sige dertil kommer det art netflix har løbet prisstigninger. Jubiiiii Netfix

 5. Rene - kl. 19:32, 31-08-2015:

  Det er det helt rette træk fra Netflix. Nogen skal tage kampen op. Vi skal kunne med film som vi kan med musik. Der skal ikke være begrænsning på lokalitet længere. Grådigheden må stoppe, og nogen skal føre fanen.

  Jeg bakker fuldstændigt op. Det er måden at stoppe pirat kopiering. Få filmselskaberne til at gå med udviklingen istedet for konstant at prøve at stoppe den. Jeg kan godt forstå hvert filmselskab vil have sin egen streaming tjeneste, det giver klart flere penge. Men de har sovet i timen, og der er nu en meget stor spiller på banen. Og de fleste folk (mig selv inklusiv) melder sig ikke til flere streaming tjenester, ligesom folk også kun f.eks. enten vælger Spotify, Pandora eller Wimp som musik tjeneste.

  Det eneste jeg syntes mangler i Netflix er 2 typer abonnement. Et billigt som vi har idag, samt et dyrere 300-500kr. pr. md, hvor man kan finde film så snart de er til salg/lege på DVD/BluRay, og et film bibliotek som kun vokser, fuldstændigt som vi har det på musik tjenesterne.

  Det kan ske nu som senere, toget er med fuld fart på skinnerne, og det kan ikke stoppes.

 6. P.L. - kl. 06:34, 01-09-2015:

  @Brian – kl. 16:27, 31-08-2015:

  Jeg er så ganske udmærket klar over dette site intet har med NF at gøre, men valgte alligevel at skrive som jeg gjorde (Se det som et åbent brev til NF) beklager hvis det bragte dig ud af fokus.

  Jo, jeg har skam set deres subpar serier og har endnu ikke set noget der var pengene vær, de er kedelige, men nu er jeg så heller ikke teenager mere eller også er jeg bare bedre vant, det er jo nok derfor de ikke siger mig noget, at det er anmelderroste giver jeg intet for, smag er ikke til diskussion.

  De serier de har og har haft mangler ofte 1 eller flere sæsoner, selv flere år efter serierne er afsluttede, og de film de har på programmet er gamle og kedelige film, de er jo ikke ligefrem kendte for at have de nyeste eller blot nyere film på programmet.

  For mig er kvalitet at fortrække frem for kvantitet, og så er NF ikke længere interessant (for mig).

  Jeg husker også at de sagde, Danmark ingen stigninger ville få, hvordan var det nu det gik.

 7. Jon - kl. 17:12, 01-09-2015:

  Det er vildt at kalde deres serier “subpar”, “kedelige”, “halv/hel dårlige” samt skriver at deres programmer er mere til teenager. Det beviser at du har slet ikke set House of Cards, Narcos, Marco Polo, Daredevil og Orange is The New Black – som er langt fra noget til teenagers. Men OK. Haters gonna hate.

 8. Tom - kl. 16:22, 28-09-2015:

  Jeg melder mig ud med det samme, hvis jeg skal betale penge kun til at se Netflix film og serier,,,Det er jo laterligt…Vi har trods alt HBO, viaplay osv.,,,

Skriv kommentar