Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Netflix dropper Peter Madsen-dokumentaren ‘Into the Deep’

Netflix dropper Peter Madsen-dokumentaren ‘Into the Deep’

16/03/2020 | Flixfilm

Netflix dropper Peter Madsen dokumentaren Into the DeepSidste år kunne Netflix afsløre, at de havde købt de eksklusive streaming-rettigheder til ‘Into the Deep‘ om den dømte morder Peter Madsen.

Nu har Netflix imidlertid valgt, at tage afstand fra dokumentaren efter at flere medvirkende øjensynligt ikke har givet samtykke til at være med i ‘Into the Deep’.

Det betyder, at ‘Into the Deep’ ikke længere er programsat til at få premiere på streamingtjenesten Netflix.

Det skriver engelske The Guardian, mens Netflix også har fjernet al information om dokumentaren fra deres hjemmeside, hvilket blot bekræfter historien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmmagasinet Ekko har de seneste par måneder skrevet, at to navngivne personer mod deres vilje medvirker i den kontroversielle Netflix-dokumentar om ubådsmorderen og de mennesker, der arbejdede på hans laboratorium. Også hovedfotografen har modsagt sig dokumenteren.

Foruden sagens hovedperson følger ‘Into the Deep’ værkstedets unge hjælpere og deres udvikling fra livet før forbrydelsen til tiden efter, hvor de langsomt forstår Madsens sande natur og må erkende, at den mand, de stolede på, har misbrugt deres tillid.

Dokumentarens instruktør Emma Sullivan har hele tiden afvist kritikken om manglende accept fra de medvirkende, da alle personer deltog frivilligt i dokumentaren, som blandt andet byder på optagelser fra den 10. august 2017, den dag, hvor Kim Wall interviewede Peter Madsen på hans ubåd og senere døde.

LÆS OGSÅ   Netflix svinger sparekniven over Steve Carell og Meghan Markle

Det er altså kontroversen om samtykke, som har fået Netflix til at tage afstand fra dokumentaren og ikke længere vil udgive den.

Filmen havde premiere på Sundance Film Festival sidste år, hvor filmanmelder Niels Jakob Kyhl Jørgensen var til stede og efterfølgende udtalte til DR.dk;

– “Folk kom ud fra den film med granatchok. Det var sådan, det var her. Det er en ekstremt hård film at se, fordi man kommer så ubegribeligt og forfærdeligt tæt på denne her historie.”

Hvorvidt Netflix stadig sidder på rettighederne til ‘Into the Deep’ og senere kan udgive en redigeret version af dokumentaren vides ikke.
7 kommentarer til Netflix dropper Peter Madsen-dokumentaren ‘Into the Deep’

 1. Jørgen - kl. 07:35, 17-03-2020:

  Det er simpelthen for dårligt! Fy for den mede Netflix. Det er godt nok voldsom censur det der.

 2. Kenneth - kl. 08:22, 17-03-2020:

  Godt!!!! Den psykopat skal ikke have nogen opmærksomhed. Bedre at lave en film hvor Danmark har dødsstraf!! Er på tide at vi revideret lovgivningen og genindføre dødsstraf i Danmark! Kriminaliteten i dk er blevet meget grovere, også i takt med at vi har fået flere udlændinge. Hvis syge personer som Peter Lundin ,Peter Madsen og bande rocker medlemmer havde en dødsstraf hængende over dem, tænkte de sig nok om en ekstra gang. Men nej..vi har jo alle de hippie partier som beskytter kriminelle, særlig udlændinge. DØDSSTRAF I DANMARK tak. Stop med jeres pussy lovgivning!!!

 3. Christopher - kl. 09:36, 17-03-2020:

  Personligt er det da skuffende at høre… jeg er stadig vildt nysgerrig på hvad den film har at byde på! Hvis man konstant fjerner film bare fordi den losser lidt for meget røv og lidt for grov censur? Ja så er der ikke mange specielle film der får lov at se lyset hvis folk lige pludselig skifter der mening i processen af filmen – jeg synes de skullen køre med filmen, fordi den er Lavet og folk dermed har været med til at give den liv. Peter Madsen får omtale, men det gjorde han jo for helvede også før vi hørte om filmen og nu er det jo ikke ligefrem en god omtale. Han kommer så heller ikke fri lige foreløbigt og så hvidt jeg ved, så kommer han heller ikke til at få en skid ud af filmen økonomisk, så hvad fanden er problemet? Lad filmen få præmiere og lad vær at se den hvis man har så mange problemer! 4. Lene - kl. 18:54, 17-03-2020:

  Det glæder mig, at Netflix denne dokumentar. Peter Madsen skal ikke have mere opmærksomhed end det han allerede har fået.
  Ligeså har Kim Wall s pårørende heller ikke behov for, at rippe op i detaljerne igen. Hvis nogle har læst bogen “Kim wall”, vil man føle fuld forståelse heraf, og nok er nok nu. Han har fået kost og logi samt et fint “hotelværelse” resten af livet måske… Han skal ikke have mere publicity. Så helt fint, at Netflix har truffet deres valg…

 5. Majbritt - kl. 01:19, 08-04-2020:

  Det handler jo ikke om at give Peter Madsen publicity – slet ikke og det er bestemt heller ikke mit indtryk, at han på nogen måde blev fremstillet sympatisk i den film. Men Det kunne være rigtig interessant at få indblik i det psykologiske spil og den manipulation, de unge har været involveret i. Det er mit indtryk, at de så ham som et stort forbillede, et idol, som de ville gå langt for at få lov at arbejde for. Hvordan har de oplevet hele det mareridt, det må have været hele deres arbejdsliv og alle deres projekter styrtede sammen fra den ene dag til den anden, imens de samtidig kunne følge hele denne vanvittige sag og opleve hvordan deres store forbillede og mentor i virkeligheden var en ubegribelig afstumpet psykopat, som havde fikseret, tortureret og halshugget en fuldstændig uskyldig og forsvarsløs kvinde, før han parterede hendes lig og smed det i havet.

 6. Casper - kl. 02:36, 12-04-2020:

  Shhh Skære Kenneth har talt

 7. Susie Klaustrup - kl. 09:13, 07-05-2020:

  Jamen, så vandt folkedomstolen. Følelserne styrer folks beslutninger.

Skriv kommentar