Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Flixfilm » Nyheder » Netflix er større end TV2 News og Kanal 5

Netflix er større end TV2 News og Kanal 5

03/01/2014 | Flixfilm

netflix-dk-storste-tv-kanalNetflix har kun været i Danmark lidt over et år, men allerede nu kan streamingtjenesten kalde sig Danmarks sjettestørste tv-kanal. En ny undersøgelse fra DR Medieforsking viser, at Netflix tegnede sig for cirka 3% af den samlede sening på tværs af de forskellige måder, danskerne kan se tv på. Det er lidt mindre end TV3, DR2 og TV 2 Charlie, men mere end TV 2 News og Kanal 5.

Der er ingen tvivl om at streamingtjenesterne vinder markedsandele, men den traditionelle måde at se tv på dominerer fortsat, konkluderer medieforskerne Dennis Christensen og Niels Marslev. Dog vinder streaming frem – især hos de unge.

Blandt de unge i aldersklassen 15-30-årige står Netflix for cirka 6% af denne gruppes tv-sening, mens YouTubes tv-lignende indhold tegner sig for cirka 3%. Hvis man udelukkende måler på seertid hos de unge, så stiger Netflix fra sin sjetteplads i hele befolkningen til en delt tredjeplads – side om side med DR1, lige i halen på TV3, og kun distanceret af TV 2 på førstepladsen.

LÆS OGSÅ:   Anmeldelse: 'Einstein and the Bomb'

Selv om streamingtjenesten Netflix ikke direkte kan kaldes for en tv-kanal, mener forskerne, at undersøgelsen giver et godt billede af danskernes forbrug af streamingtjenester.

”At Netflix sidder på 3% af den samlede tv-sening i Danmark er vores bedste bud på tingenes tilstand anno 2013. Det er næppe ukontroversielt at kalde Netflix og de øvrige streaming-tv-tjenester for tv-kanaler eller tv-udbydere. Og ikke mindst tjenesternes forretningsmodeller, er da også temmelig forskellige fra det, vi traditionelt opfatter som tv,” udtaler medieforskerne Dennis Christensen og Niels Marslev.

Artiklen fortsætter under annoncen
2 kommentarer til Netflix er større end TV2 News og Kanal 5

 1. Henrik - kl. 03:32, 06-01-2014:

  Der er meget at skrive om det danske tv net. Så derfor meget kort, det er utrolig dyrt og dårligt, muligvis også korrupt. Netflix er også dyrt når det bliver taget i betragtning af hvor gammelt og hvilke kvalitet der vises via netflix. Det er synd at franskmændene ødelagt samarbejdsaftalen mellem EU og USA, så vi skal betale 900% mere end amerikanerne! men sådan er det jo at leve i kommunist staterne! altså EU. Ja, det er beregnet, netflix lever kun op til forventningerne kortvarigt, måske et år eller 2 mere. For der prioriteres forkert på netflix. Det er kun anden rangs tv der leveres. Ved en gennemsnitsdanskeren betragtning. Hvad skal jeg brug star trek til fra 1966. Alle de andre er ikke tilgængelig mere, de er skiftet ud med middelmådige danske pop serie og lorte film. Det er sgu blevet som kommunist/nazist radiserne i Danmark som kun spiller Rasmus lort og alt andet dansk pop lort. Jaja noget er da ok, men når man ser broen og klovn og Rasmus lort alle vejene, så bliver man sgu træt af det. Så kære netflix kør nu den amerikanske stil. Eller giv os adgang stil amerikanske netflix. Vi er dog mennesker som tro på frihed i EU. Selvom det er svært at forstå. Hjælp. Den Enlige liberalist.

 2. Casper - kl. 20:07, 26-01-2014:

  Det er rimelig vildt at Netflix vinder sådan frem i danmark, men jeg vil sige jeg kender det selv, det er ikke meget “almindeligt” TV jeg ser i dag, udover noget håndbold engang imellem.

  Jeg vil dog sige jeg bruger mest Netflix fra USA da udvalget er bedre.

  Man kan finde en guide til at få Netflix USA her: https://www.flixfilm.dk/se-amerikansk-netflix-usa-i-danmark/

  God Søndag!

Skriv kommentar