Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Netflix får aldrig alle film og serier

Netflix får aldrig alle film og serier

17/09/2015 | Flixfilm

Hvis du går og venter på, at Netflix bliver ligesom Spotify – en tjeneste hvor alle film og serier, der er udgivet gennem tiden vil kunne findes, så skal du vente længe, for det kommer formentlig aldrig til at ske.

De aftaler som Netflix og andre streamingtjenester på nuværende tidspunkt indgår med tv-stationer og filmselskaber, er strikket sammen således at streamingtjenesterne skal betale et engangsbeløb for at få lov til at vise titlerne på deres tjeneste i en begrænset periode. Dette beløb er mange tusinde kroner per film eller serie og afhænger naturligvis om den er ny, populær eller gammel.

Det vil selvsagt være rigtig dyrt for Netflix hvis de dermed skulle have alle de film og serier, som der findes i butikkerne. Samtidig skal Netflix afregne uanset om filmene bliver set eller ej. Dette kan samtidig være årsagen til at Netflix nogle gange fjerne titler fra deres streamingtjeneste – De bliver simpelthen ikke set nok i forhold til hvad de koster at have liggende online.

LÆS OGSÅ   Nye film og serier på Netflix (Uge 18 – 2022)

I modsætning til filmbranchen, afregnes der anderledes i musikbranchen. Spotify og de andre musiktjenesterne betaler intet engangsbeløb, men afregner kun når musikken bliver hørt. Dermed kan musiktjenester have et kæmpe bibliotek med en masse sang uden at det koster dem ekstra.

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmbranchen har ingen interesse i at ændre de nuværende aftaler, således filmtjenesterne kommer til at fungerer på samme måde som musiktjenesterne, hvilket sandsynligvis betyder, at Netflix aldrig kommer til at have alle film og serier.

Det er endvidere usikkert om Netflix og de øvrige filmtjenesterne ønsker, at blive som musiktjenesterne, da det samtidig vil fjerne eksklusiviteten hvad angår film og serier. Hvis streamingtjenesterne får alt det samme indhold, bliver konkurrenceparameterne mere spændte og forværret, hvilket formentlig ikke er i streamingtjenesternes interesse.
1 kommentar til Netflix får aldrig alle film og serier

  1. Twinkling82 - kl. 15:43, 18-09-2015:

    Erhm.. Spotiy har langt fra alt musik.

Skriv kommentar