Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Netflix-film tilbage i danske biografer

Netflix-film tilbage i danske biografer

13/10/2020 | Flixfilm

Netflix film tilbage i danske biograferMens corona har sat en stopper for mange udenlandske biograffilm, så er Netflix så småt begyndt at sende flere af deres stærkt imødesete film i biografen for at være klar til de kommende prisuddelinger.

Det er nemlig et krav fra flere af de prestigefyldte prisfester, at film skal have 14 dages biografvisning for at blive nomineret.

Det betyder, at det netop nu og de kommende måneder er muligt, at sætte sig ind i mørket og se en Netflix-film på det stor lærred.

Mindre danske biografer har ingen betingelser ved at vise Netflix-film, mens de større kæder som Cinemaxx og Nordisk Film betegner “Netflix-film som værende tv-film.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige nu kan man blandt andet se Aaron Sorkins retsalsdrama ‘The Trial of the Chicago 7‘ i de danske biografer (billedet). Filmen med Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Eddie Redmayne og Michael Keaton har opnået en bedømmelse på hele 93% på Rotten Tomatoes og spåes store chancer de kommende prisuddelinger.

Man skal dog være hurtigt ude! ‘The Trial of the Chicago 7’ får premiere på Netflix på fredag den 16. oktober, og vil derefter ikke være mulig, at se i biografen.

Man kan også se frem til at nyde David Finchers ‘Mank‘ på det store lærred. Filmen fra mesterinstruktøren bag ‘Se7en’, ‘Zodiac’, ‘House of Cards’ og ‘Mindhunter’ følger den Oscar-vindende manuskriptforfatter Herman Mankiewicz (Gary Oldman), der skrev mesterværket ‘Citizen Kane’, som anses for at være én af de bedste film nogenside, samt den turbulente proces, som blandt andet skete i samarbejde med Orson Welles i 1941.

LÆS OGSÅ   Netflix aflyser 'The Bastard Son & The Devil Himself' efter en sæson

‘Mank’ får premiere på Netflix den 4. december, men vil kunne ses i udvalgte danske biografer fra den 19. november.

Sidste men ikke mindst rammer den amerikanske dramafilm ‘Hillbilly Elegy‘ også biograferne inden året er omme. ‘Hillbilly Elegy’ er instrueret af den prisbelønnede instruktør Ron Howard (‘A Beautiful Mind’, ‘Apollo 13’), der fortæller historien om en jurastuderende fra Yale, der vender tilbage i sin hjemby og kæmper med familiehistorien, appalachiske værdier og den amerikanske drøm.

Filmen, der rammer Netflix den 24. november og kan ses i biograferne i ugerne op til premieren, byder på et stjernespækket cast med Amy Adams, Glenn Close, Freida Pinto og Haley Bennett.

Sidste år kunne man blandt andet fange Netflix-filmene ‘The Irishman‘, ‘Marriage Story‘, ‘The King‘, ‘The Laundromat‘ og ‘The Two Popes‘ i de danske biografer.Skriv kommentar