Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Netflix går til modangreb på internetudbydere

Netflix går til modangreb på internetudbydere

21/03/2014 | Flixfilm

netflix hastighed internet forbindelse kvalitet dkVi har tidligere beskrevet hvorledes Netflix har været nødsaget til, at betale internetudbydere i USA for at opretholde en god brugeroplevelse, da internetudbyderne mener, at streamingtjenesten bruger for meget af deres båndbredde og derfor med vilje sænker internethastigheden for Netflix-kunderne, som dermed oplever en lavere streaming-kvalitet. Nu går Reed Hastings, direktør hos Netflix, dog til modangreb på internetudbyderne som han ikke mener er i deres gode ret til, at opkræve betaling.

I et blogindlæg skriver Reed Hastings, at streamingtjenesten i en længere periode har været i kamp med de store internetudbydere i USA omkring lave download-hastigheder. Det er internetudbyderne, som har sænket hastigheden for Netflix-medlemmerne hvilket betyder, at selvom kunderne har købt en hurtig internetforbindelse så vil de ikke kun se Netflix i høj kvalitet. Streamingtjenesten har derfor været nødsaget til, at indgå aftaler med internetudbyderne for fortsat, at kunne tilbyde deres kunder en god streaming-oplevelse. Reed Hastings mener, at det er internetudbydernes dominerende position som tillader dem, at opkræve betaling for firmaer. Folk bør få den internetforbindelse de har betalt for, uanset fra hvilket firma indholdet kommer fra, understreger Reed Hastings.

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'Toscana'

Det er ikke med god vilje, at Netflix har indgået aftalerne, men de ser det som en nødvendighed. Internetudbyderne presser Netflix og hvis ikke virksomheden retter efter så vil kunderne ikke kunne se film og serier i god kvalitet. Reed Hastings tilføjer desuden, at streamingtjenesten seneste aftale med den amerikanske internetudbyder Comcast ikke betyder, at andre firmaer får dårligere forbindelser, men blot at Netflix kan tilbyde deres kunder en bedre oplevelse.

Aftalen mellem Netflix og internetudbyderne har sat gang i en større diskussion i USA omkring net-neutralitet. Hvilket betyder, at internettet skal være lige tilgængeligt for alle mennesker og virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs hele indlægget af Reed Hastings her: Link
Skriv kommentar