Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Netflix giver Oscar-kandidater biografpremiere

Netflix giver Oscar-kandidater biografpremiere

05/11/2018 | Flixfilm

Netflix har i flere år holdt hårdt på at deres film skulle udkomme eksklusivt på deres streamingtjeneste uden at man var nødt til at vente på at filmen blev vist i biograferne – som det er tilfældet med alle andre film, som Netflix ikke selv producere.

Nu lader det dog imidlertid til at Netflix har skiftet holdning – i hvertfald når de prestigefyldte Oscar-priser er indenfor rækkevidde.

Netflix er overbevist om at de står med tre sikre kort på hånden når det handler om at løbe med de eftertragtede priser og derfor har de valgt at vise dem i biograferne inden deres medlemmer kan se dem på streamingtjenesten.

Det er filmene ‘Roma‘, skabt Alfonso Cuaro, som allerede har vundet hovedprisen ved Venedig Film Festival, Coen-brødrenes western ‘The Ballad of Buster Scruggs‘, samt Susanne Biers nyeste film ‘Bird Box‘ med bl.a. Sandra Bullock og John Malkovich på rollelisten.

LÆS OGSÅ   Anmeldelse: 'The Starling'

Artiklen fortsætter under annoncen

For at komme i betragtning til en Oscar kræves det at en film er blevet vist i biograferne og det er øjensynligt derfor at Netflix har valgt at lave denne utraditionelle manøvre.

Hvorvidt filmene bliver vist i danske biografer er endnu uvist, men i så fald vil det ikke være første gang, at en Netflix-film bliver sat op i Danmark. Den kontroversielle film ’22 July’ om det værste terrorangreb i Norge, blev også vist i biografen Palads i København forud for premieren på Netflix. Dog kun i en enkelt uge.

‘The Ballad of Buster Scruggs’ får premiere på Netflix Danmark den 16. november. ‘Roma’ har premiere den 14. december mens ‘Bird Box’ kan ses fra den 21. december.    Skriv kommentar