Følg Flixfilm på Facebook - Netflix nyheder

Forside » Nyheder » Netflix har 5 års fødselsdag i Danmark

Netflix har 5 års fødselsdag i Danmark

16/10/2017 | Flixfilm

I dag den 16. oktober er det præcis fem års siden, at den amerikanske streamingtjeneste Netflix gjorde sit indtog i Danmark og gjorde tusindvis af film og serier nemt tilgængelige på nettet.

Det er for mange blevet svært, at forestille sig en tid uden Netflix eftersom streamingtjenesten er blevet en stor del af hverdagen hos mange danskere. Mere end 42 procent af befolkningen bruger Netflix viser en undersøgelse foretaget af YouGov i september 2017.

Der fandtes streamingtjenester i Danmark da Netflix kom til landet, men med fem års tilstedeværelse på det amerikanske marked, var tjenesten rustet til at kæmpe mod konkurrenterne. Samtidig var Netflix teknisk overlegen de øvrige film- og serie-tjenester, hvilket – ifølge analytikere – har været en stor medvirkende faktor til Netflix’ dominans.

Da Netflix blev lanceret i 2014 kostede et månedligt abonnement 79 kr om måneden, mens det på nuværende tidspunkt koster 99 kr om måneden – alt afhængigt hvilket abonnement man har.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prisen er således steget 20 kr på 5 år, og årsagen til dette skal primært tilskrives streamingtjenesten indholdsstrategi, som indbefatter at Netflix selv vil lave film og serier.

Originals er det nye sort!

Det originale indhold fra Netflix var slet ikke en del af streamingtjenesten da den kom til Danmark. Dengang bestod indholdet kun af film og serier fra andre producenter. Netflix var dog nødt til at have noget unikt indhold – i stedet for de samme film og serier, som alle de konkurrerende tjenester – og derfor søsatte de deres originale produktioner, hvor de fire første var, i nævnte rækkefølge; ‘Lilyhammer‘, ‘House of Cards‘, ‘Hemlock Grove‘ og ‘Orange is the New Black‘.

Egenproduktionerne har fået varieret succes, men efterhånden har Netflix fået lavet sig et par gedigne serier-successer som ‘Stranger Things‘, ‘Narcos‘, og ‘Making a Murderer‘. Samtidig er Netflix begyndt at tilegne sig mere og mere opmærksomhed som filmproducent og streamingtjenesten har således haft premiere på flere film i år, som har tilegnet sig en stor mængde opmærksomhed.

LÆS OGSÅ   Disse film og serier skal du se på Netflix i marts

Alene i 2017 har Netflix afsat 41 milliarder kroner til køb og produktion af film og serier til streamingtjenestens udvalg.

Samme indhold i alle lande

Hvor Netflix for fem år siden blot var tilgængelig i en håndfuld lande, heriblandt USA, England, Canada og de nordiske lande, gik streamingtjenesten for alvor globalt i januar 2016. Netflix var nu tilgængelig i mere end 190 lande og ville for alvor være en global streamingtjenesten. Derfor besluttede Netflix sig også at det samme indhold skulle være tilgængelig i alle lande. Den strategi er dog ikke helt udført endnu, men mange af de film og serier, som bliver tilføjet i dag kommer i alle lande hvor Netflix er tilgængelig. Det er blandt andet derfor man på Netflix Danmark også kan finde film fra Japan, Tyrkiet, Tyskland, Spanien mv. – omvendt kan de i disse lande også finde film og serier på dansk.

Flixfilm har været med lige fra starten

Eftersom Netflix har 5 års fødselsdag i Danmark, så er det næsten også Flixfilms fødselsdag. Dog ikke helt, da Flixfilm.dk kom online en uge efter Netflix’ ankomst. I hverdag i næsten fem år har Flixfilm givet en oversigt over de nyeste film og serier på Netflix, samt skrevet om andre relaterede nyheder for den amerikanske streamingtjeneste. Mere end 200.000 danskere besøger Flixfilm.dk hver måned, hvilket vi er meget teknemmelige for. Vi ses til 10 års fødselsdagen! 🙂1 kommentar til Netflix har 5 års fødselsdag i Danmark

  1. Troels Vogt - kl. 08:31, 16-10-2017:

    Netflix er super godt både for mine børnebørn og os selv her i huset

Skriv kommentar